Schab zapiekany z ananasem i żurawiną

Czas 35 minut Porcji kcal : 290 kalorii/100g Trudność łatwe Koszt: do 25 zł.
Schab myjemy, osuszamy dzielimy na plastry i rozbijamy tłuczkiem, najlepiej przez woreczek foliowy. Każdy plaster obsypujemy solą i pieprzem.

Schab zapiekany z ananasem i żurawiną – składniki:

850 gram schabu bez kości
2 łyżki mąki
żurawina ze słoika
5 plastrów ananasa z puszki
sok z cytryny
kieliszek wódki
olej do smażenia
czerwony pieprz
sól i pieprz

Schab zapiekany z ananasem i żurawiną – sposób wykonania:

Schab myjemy, osuszamy dzielimy na plastry i rozbijamy tłuczkiem, najlepiej przez woreczek foliowy. Każdy plaster obsypujemy solą i pieprzem, następnie obtaczamy w mące i smażmy na rozgrzanym tłuszczu, z obu stron, na rumiano.

Plastry ananasa z puszki osączamy z soku, następnie skrapiamy wódką i sokiem z cytryny, układamy na schabie. W środek plastra, w miejsce dziurki wkładamy nieco konfitury z żurawiny.

Przed podaniem całość zapiekamy przez 20 minut w 180 stopniach C.
Przepis dodany przez Gotuj z Cukiereczkiem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.