sernik z rosą - składniki:

CIASTO:
2 szklanki mąki krupczatki,
0,5 szklanki cukru pudru,
1 jajko i 1 żółtko,
0,5 kostki margaryny,
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia,
2 łyżki śmietany,
zarobić i wyłożyć brytfankę ciastem do samej góry.

SER:
75 dkg sera (2 razy zmielić),
0,5 litra mleka,
1 budyń śmietankowy,
1 szklanka cukru,
5 żółtek + 1 całe jajko,
cukier waniliowy,
olejek śmietankowy,
3 łyżki oleju

sernik z rosą - sposób wykonania:

jajka i cukier utrzeć,dodać budyń i ser,mleko i 3 łyżki oleju.Upiec 45 minut nałożyć na placek ubitą pianę z 6 białek z 6 łyżkami cukru i dalej piec około 25 minut
Poleć przepis znajomemu