Surówka z pora

Czas Wykonanie 15 minut Porcji kcal : kalorii Trudność łatwe Koszt: do 10 zł.

Surówka z pora – składniki:

1 por
1 jabłko
troszkę soku z cytryny
pół szklanki śmietany
sól, pieprz

Surówka z pora – sposób wykonania:

Prosta ale bardzo smaczna surówka, idealna do wszelkiego rodzaju dań.
Pora myjemy, zdejmujemy wierzchnią warstwę, obcinamy korzeń i górną, rozczapierzoną część (zieloną). Część pora jaka nam pozostała po tym zabiegu, przekrajamy wzdłuż na 4 części i następnie kroimy w bardzo cienkie paseczki. Jabłko obieramy i tarkujemy na grubych oczkach, skrapiamy sokiem z cytryny, dodajemy do pora. Całość doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy śmietanę.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *