Torcik cytrynowo-kokosowy

Czas 45 minut Porcji 10 kcal : 345 kalorii/100g Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Torcik cytrynowo-kokosowy – składniki:

2 galaretki o smaku cytrynowym,
300g wiórków kokosowych,
kefir 500 ml,
1 szkl. śmietany 30%,
2-3 szkl. cukru,
biszkopty.

Torcik cytrynowo-kokosowy – sposób wykonania:

Galaretki rozpuścić w 2 szklankach wody (ostudzić).
Wiórki połączyć z kefirem i pozostawić na 30 min. Śmietanę ubić z cukrem.

Wiórki połączyć z galaretką i śmietaną.

W tortownicy ułożyć biszkopty. Na biszkopty wyłożyć masę.

Wstawić do lodówki na ok 2 godziny.
Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *