Zapiekane jabłko w cieście francuskim z daktylami

Czas 30 minut Porcji kcal : 270 kalorii/100g Trudność łatwe Koszt: do 10 zł.
Pyszne jabłko zapiekane w cieście francuskim z daktylami. Jabłko pozbawiamy skórki, wydrążamy środek do którego wkładamy posiekane daktyle, które zalewamy miodem.

Zapiekane jabłko w cieście francuskim z daktylami – składniki:

1 jabłko
łyżka miodu
2 łyżki cynamonu
100 g ciasta francuskiego
50 g daktyli bez pestek
żółtko

Zapiekane jabłko w cieście francuskim z daktylami – sposób wykonania:

Jabłko pozbawiamy skórki, wydrążamy środek do którego wkładamy posiekane daktyle, które zalewamy miodem.
Jabłko nacieramy cynamonem i owijamy w paski /szerokość około 1cm/ wycięte z ciasta francuskiego.
Ciasto smarujemy roztrzepanym żółtkiem, pieczemy 20 minut w 190 stopniach C.
Jabłko jest najsmaczniejsze gdy jest jeszcze gorące! Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *