Czas 30 minut Porcji 2 kcal : 60 kalorii/100g Trudność łatwe Koszt: do 10 zł.
Cebule siekamy po czym szklimy w garnku na oliwie z oliwek. Dodajemy pokrojonego w kostkę ziemniaka, zalewamy szklanką wody.
Zupa krem z sałaty – składniki:
Składniki na dwie osoby:
1/2 cebuli
1 ziemniak (średniej wielkości)
1 sałata (polecam lodową)
2 liście laurowe
2 ziarenka ziela angielskiego
sól, pieprz, gałka
Zupa krem z sałaty – sposób wykonania:
Cebule siekamy po czym szklimy w garnku na oliwie z oliwek. Dodajemy pokrojonego w kostkę ziemniaka, zalewamy szklanką wody.
Wrzucamy liść laurowy i ziele angielskie. Gotujemy na małym ogniu do czasu zmięknięcia kartofla. Potem dodajemy pokrojone liście sałaty. Gotujemy do czasu aż zmiękną.
Miksujemy, dodajmy przyprawy. Polecam dodać kilka kropel śmietany.