Zupa krem z sałaty

Czas 30 minut Porcji kcal : 60 kalorii/100g Trudność łatwe Koszt: do 10 zł.
Cebule siekamy po czym szklimy w garnku na oliwie z oliwek. Dodajemy pokrojonego w kostkę ziemniaka, zalewamy szklanką wody.

Zupa krem z sałaty – składniki:

Składniki na dwie osoby:
1/2 cebuli
1 ziemniak (średniej wielkości)
1 sałata (polecam lodową)
2 liście laurowe
2 ziarenka ziela angielskiego
sól, pieprz, gałka

Zupa krem z sałaty – sposób wykonania:

Cebule siekamy po czym szklimy w garnku na oliwie z oliwek. Dodajemy pokrojonego w kostkę ziemniaka, zalewamy szklanką wody.
Wrzucamy liść laurowy i ziele angielskie. Gotujemy na małym ogniu do czasu zmięknięcia kartofla. Potem dodajemy pokrojone liście sałaty. Gotujemy do czasu aż zmiękną.
Miksujemy, dodajmy przyprawy. Polecam dodać kilka kropel śmietany.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.