Strona główna | Nowy przepis | Logowanie | Polityka prywatności | Kontakt Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności













Poradnik Kulinarny : Jak przygotować szparagi
Polecam 353 pysznych przepisów.

Komentarze

Tytul
robiłam jadłam super ,dzięki za takie przepisy dla pani Ewy....
| 2014-06-22 13:40 |

pycha
pyyyszne, dodjae jeszce pasztetowej do farszu, moze byc kania,pychotka:) lubie bardzo pierogi i moglabym je jadac codzie...
| 2014-06-17 19:55 |

Tytul
Witam! Pieklam pierwszy raz,wyszedl rewelacyjny.Trzeba stosowac sie do przepisu podanego.Napewno polece ten przepis znaj...
| 2014-05-17 23:25 |

Tytul
bardzo ciekawie napisany proces wędzenia;
wędzenie na zimno, na ciepło, na gorąco....
| 2014-05-15 13:36 |

Tytul
sernik wyszedł super! piekę już któryś raz z kolei i mąż zawsze zachwycony, a jest wielbicielem sernika:) Polecam...
| 2014-05-07 14:22 |


Kurcze-sPieczone
Blog MysiaKuchnia
życie jest snem...sen jest życiem
Anika gotuje
przepisy Emigrantek
przepisy Agiatis


blog
Dorodne Pomidory


DMCA.com


Strona główna >> Przepisy na obiady >> Gołąbki
Czas Wykonanie 45 minut Porcji 6 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Gołąbki bez zawijania - składniki:

70 dag szynki wieprzowej
pół kg kapusty drobno poszatkowanej
2 torebki ryżu
1 cebula
łyżeczka masła
sól, pieprz
10 dag kaszy manny
2 jajka


sos pomidorowy:
litr bulionu
1 puszka pomidorów krojonych
2 łyżki koncentratu (do smaku)

Gołąbki bez zawijania - sposób wykonania:

Mięso mielimy za pomocą maszynki.
Ryż gotujemy 2x krócej niż podaje informacja na opakowaniu. Studzimy
Cebulkę siekamy drobno i szklimy na łyżeczce masła.
Do mięsa dodajemy ugotowany ryż, cebulę, poszatkowaną kapustę i wbijamy jajka, dodajemy kaszę mannę, solimy, pieprzymy mieszamy.
Z masy formujemy kotlety które obsmażamy na rozgrzanym oleju, następnie przekładamy do naczynia żaroodpornego.
Do bulionu dodajemy pomidory z puszki oraz doprawiamy koncentratem, zalewamy gołąbki. Naczynie wstawiamy do piekarnika i pieczemy godzinę w 180 stopniach C.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

Ewa | | kulinarne przepisy []