Strona główna | Nowy przepis | Logowanie | Polityka prywatności | Kontakt Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności













Poradnik Kulinarny : Jak przygotować szparagi
Polecam 355 pysznych przepisów.

Komentarze

tytul
1...
| 2014-08-26 18:05 |

piotrigosiawrona31
Pyszne mufinki. Swietny przepis. Radzę wypróbować go na święta. Rodzicom i mężowi smakowały. Za 2 lata gdy moja córeczka...
| 2014-08-08 17:23 |

tytul
1...
| 2014-08-04 20:39 |

głód uczy
Kojarzyłem nazwę ciasta ale nic więcej, wydało się interesujące bo ma jabłka rozprowadzone wszędzie. Z orzechami wyszło ...
| 2014-07-31 23:07 |

tytul
1...
| 2014-07-31 17:50 |


Kurcze-sPieczone
Blog MysiaKuchnia
życie jest snem...sen jest życiem
przepisy Emigrantek

blog
Dorodne Pomidory




Strona główna >> Przepisy na obiady >> Gołąbki
Czas Wykonanie 45 minut Porcji 6 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Gołąbki bez zawijania - składniki:

70 dag szynki wieprzowej
pół kg kapusty drobno poszatkowanej
2 torebki ryżu
1 cebula
łyżeczka masła
sól, pieprz
10 dag kaszy manny
2 jajka


sos pomidorowy:
litr bulionu
1 puszka pomidorów krojonych
2 łyżki koncentratu (do smaku)

Gołąbki bez zawijania - sposób wykonania:

Mięso mielimy za pomocą maszynki.
Ryż gotujemy 2x krócej niż podaje informacja na opakowaniu. Studzimy
Cebulkę siekamy drobno i szklimy na łyżeczce masła.
Do mięsa dodajemy ugotowany ryż, cebulę, poszatkowaną kapustę i wbijamy jajka, dodajemy kaszę mannę, solimy, pieprzymy mieszamy.
Z masy formujemy kotlety które obsmażamy na rozgrzanym oleju, następnie przekładamy do naczynia żaroodpornego.
Do bulionu dodajemy pomidory z puszki oraz doprawiamy koncentratem, zalewamy gołąbki. Naczynie wstawiamy do piekarnika i pieczemy godzinę w 180 stopniach C.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

Ewa | | kulinarne przepisy []