Strona główna | Nowy przepis | Logowanie | Polityka prywatności | Kontakt Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności













Poradnik Kulinarny : Jak przygotować szparagi
Polecam 356 pysznych przepisów.

Komentarze

kulinarnymen
Ciasto smaczne, ale ja niestety miałem tylko 5 szt. jabłek - to stanowczo za mało, bo mój wypiek był za słuchy. ...
| 2014-09-18 10:51 |

Tytul
sernik lodzi jest super próbowałam zrobić wszystkim bardzo smakowało pozdrawiam
...
| 2014-09-15 17:45 |

Tytul
Moje wafle wyszly mokre I zrobilam dokladnie z przepisu pani Ewy.
...
| 2014-09-12 2:44 |

piotrigosiawrona31
Pyszne mufinki. Swietny przepis. Radzę wypróbować go na święta. Rodzicom i mężowi smakowały. Za 2 lata gdy moja córeczka...
| 2014-08-08 17:23 |

głód uczy
Kojarzyłem nazwę ciasta ale nic więcej, wydało się interesujące bo ma jabłka rozprowadzone wszędzie. Z orzechami wyszło ...
| 2014-07-31 23:07 |


Kurcze-sPieczone
Blog MysiaKuchnia
życie jest snem...sen jest życiem
przepisy Emigrantek

blog
Dorodne Pomidory




Strona główna >> Przepisy na obiady >> Dania mięsne
Czas Wykonanie 35 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Schab z pieczarkami - składniki:

800 g schabu
3 cebule
500 g pieczarek
6 łyżek keczupu
sól, pieprz, majeranek
olej do smażenia

Schab z pieczarkami - sposób wykonania:

Szybki sposób na smaczny schab zapiekany z pieczarkami.
Schab myjemy, osuszamy i kroimy w plastry, plastry lekko rozbijamy i przyprawiamy solą i pieprzem i majerankiem. Odstawiamy na 2 godziny do lodówki.
Po wyjęciu z lodówki plastry obsmażamy na rozgrzanym oleju, na mocnym ogniu, z obu stron. Po obsmażeniu przekładamy do naczynia żaroodpornego.
Cebulę kroimy w grubą kostkę, posypujemy nią usmażony schab, pieczarki obieramy i kroimy w plastry, wykładamy na cebulę.
Do keczupu dodajemy 3 łyżki (około) wody, tak by stał się bardziej płynny i wylewamy go na pieczarki.
Naczynie przykrywamy folią aluminiową i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. pieczemy godzinę, na 15 minut przed końcem pieczenia folię zdejmujemy.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

Ewa | | kulinarne przepisy []