Strona główna | Nowy przepis | Logowanie | Polityka prywatności | Kontakt Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności













Poradnik Kulinarny : Jak przygotować szparagi
Polecam 353 pysznych przepisów.

Komentarze

Tytul
robiłam jadłam super ,dzięki za takie przepisy dla pani Ewy....
| 2014-06-22 13:40 |

pycha
pyyyszne, dodjae jeszce pasztetowej do farszu, moze byc kania,pychotka:) lubie bardzo pierogi i moglabym je jadac codzie...
| 2014-06-17 19:55 |

Tytul
Witam! Pieklam pierwszy raz,wyszedl rewelacyjny.Trzeba stosowac sie do przepisu podanego.Napewno polece ten przepis znaj...
| 2014-05-17 23:25 |

Tytul
bardzo ciekawie napisany proces wędzenia;
wędzenie na zimno, na ciepło, na gorąco....
| 2014-05-15 13:36 |

Tytul
sernik wyszedł super! piekę już któryś raz z kolei i mąż zawsze zachwycony, a jest wielbicielem sernika:) Polecam...
| 2014-05-07 14:22 |


Kurcze-sPieczone
Blog MysiaKuchnia
życie jest snem...sen jest życiem
Anika gotuje
przepisy Emigrantek
przepisy Agiatis


blog
Dorodne Pomidory


DMCA.com


Strona główna >> Przepisy na obiady >> Dania mięsne
Czas Wykonanie 35 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Schab z pieczarkami - składniki:

800 g schabu
3 cebule
500 g pieczarek
6 łyżek keczupu
sól, pieprz, majeranek
olej do smażenia

Schab z pieczarkami - sposób wykonania:

Szybki sposób na smaczny schab zapiekany z pieczarkami.
Schab myjemy, osuszamy i kroimy w plastry, plastry lekko rozbijamy i przyprawiamy solą i pieprzem i majerankiem. Odstawiamy na 2 godziny do lodówki.
Po wyjęciu z lodówki plastry obsmażamy na rozgrzanym oleju, na mocnym ogniu, z obu stron. Po obsmażeniu przekładamy do naczynia żaroodpornego.
Cebulę kroimy w grubą kostkę, posypujemy nią usmażony schab, pieczarki obieramy i kroimy w plastry, wykładamy na cebulę.
Do keczupu dodajemy 3 łyżki (około) wody, tak by stał się bardziej płynny i wylewamy go na pieczarki.
Naczynie przykrywamy folią aluminiową i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. pieczemy godzinę, na 15 minut przed końcem pieczenia folię zdejmujemy.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

Ewa | | kulinarne przepisy []