Strona główna | Nowy przepis | Logowanie | Polityka prywatności | Kontakt Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności












Poradnik Kulinarny
Polecam 362 pysznych przepisów.

Komentarze

mnaim
bardzo lubie sałatkę z tuńczka a ta z cebula jest pyszna:)







...
| 2015-01-23 9:15 |

rosół
o gustach się nie dyskutuje ale co to za rosół bez cudownego zapachu ziela angielskiegi i liścia??
a jeśli chodzi...
| 2015-01-22 14:33 |

To nie rosół.
po pierwsze jesli mówimy o prawdziwym rosole to napewno nie wrzucamy żadnych liści laurowych czy ziela angielskie..to pr...
| 2015-01-20 15:21 |

Tytul
Robiłam już 2 razy raz na Boże Narodzenie i raz na 5 urodziny syna i za każdym razem wyszedł wyśmienicie :) pyszny:))))...
| 2015-01-16 18:25 |

Tytul
wlasnie zrobilam ciasto na pizze,powiem jeszcze ze roslo przez godzine poniewaz musialam wyjsc z domu ,jestem w szoku SU...
| 2015-01-14 13:49 |


Kurcze-sPieczone
Blog MysiaKuchnia
życie jest snem...sen jest życiem


blog
Dorodne Pomidory
rondel



Strona główna >> Przepisy na obiady >> Dania mięsne
 
Czas Wykonanie 35 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Schab z pieczarkami - składniki:

800 g schabu
3 cebule
500 g pieczarek
6 łyżek keczupu
sól, pieprz, majeranek
olej do smażenia

Schab z pieczarkami - sposób wykonania:

Szybki sposób na smaczny schab zapiekany z pieczarkami.
Schab myjemy, osuszamy i kroimy w plastry, plastry lekko rozbijamy i przyprawiamy solą i pieprzem i majerankiem. Odstawiamy na 2 godziny do lodówki.
Po wyjęciu z lodówki plastry obsmażamy na rozgrzanym oleju, na mocnym ogniu, z obu stron. Po obsmażeniu przekładamy do naczynia żaroodpornego.
Cebulę kroimy w grubą kostkę, posypujemy nią usmażony schab, pieczarki obieramy i kroimy w plastry, wykładamy na cebulę.
Do keczupu dodajemy 3 łyżki (około) wody, tak by stał się bardziej płynny i wylewamy go na pieczarki.
Naczynie przykrywamy folią aluminiową i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. pieczemy godzinę, na 15 minut przed końcem pieczenia folię zdejmujemy.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

Ewa | | kulinarne przepisy []