Strona główna | Nowy przepis | Logowanie | Polityka prywatności | Kontakt Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności








potrawy wigilijne przepisy





Poradnik Kulinarny : 12 potraw wigilijnych
Polecam 360 pysznych przepisów.

Komentarze

Tytul
Jak nie masz termoobiegu to w temperturze o 10 stopni wyższej....
| 2014-12-15 8:45 |

Tytul
A jak ja nie mam w kuchence termoobiego, to w jakiej temperaturze mam piec ?

Kama...
| 2014-12-14 22:47 |

byki i serniki
Kto twierdzi że zły przepis nigdy nie jadł DOBREGO, PRAWDZIWEGO jedzenia w tym prawdziwych wypieków. Przepis taki sam, j...
| 2014-12-09 14:34 |

Tytul
Kotlety jajeczne to przede wszystkim smaczny tani i szybki obiad :)...
| 2014-12-04 14:59 |

bar mleczny
Dzisiaj wrocilem wczesniej do domu i postanowilem zrobic na obiad cos co kojarzy mi sie z Polska(mieszkam w Niemczech), ...
| 2014-12-04 14:39 |


Kurcze-sPieczone
Blog MysiaKuchnia
życie jest snem...sen jest życiem


blog
Dorodne Pomidory
rondel



Strona główna >> Przepisy na ciasta >> Ciasta tradycyjne
Czas Wykonanie 50 minut Porcji 10 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Babka piaskowa - składniki:

2 szklanki mąki
250 gram margaryny
półtorej szklanki cukru pudru
1/4 szklanki mleka
5 jajek
15 g proszku do pieczenia
kilka kropel aromatu waniliowego



Babka piaskowa - sposób wykonania:

Wspaniała babka piaskowa, polecam nie tylko na Święta Wielkanocne. Prosty i sprawdzony przepis.
Ciasto na formę o średnicy 21 cm. Do ciasta używamy składników o pokojowej temperaturze.
Żółtka ucieramy z cukrem pudrem, następnie dodajemy margarynę i ucieramy. Mąkę łączymy z proszkiem do pieczenia, dodajemy stopniowo do utartych żółtek na przemian z mlekiem. Następnie dodajemy aromat waniliowy, wszystko mieszamy na gładkie ciasto. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy do masy i mieszamy delikatnie za pomocą łyżki. Masę wylewamy do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką foremki, pieczemy 50 minut w 180 stopniach C.
Po upieczeniu uchylamy drzwi piekarnika i studzimy. Posypujemy cukrem pudrem. Smacznego!
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (2 głosy ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

Gotuj z Cukiereczkiem | | kulinarne przepisy []