Strona główna | Nowy przepis | Logowanie | Polityka prywatności | Kontakt Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności













Poradnik Kulinarny : Jak przygotować szparagi
Polecam 357 pysznych przepisów.

Komentarze

Tytul
Ciekawy przepis. Muszę wypróbować ten sposób na rosół.
Pozdrawiam,
M...
| 2014-10-31 9:58 |

Rewelacyjny zakwas na chle
Już nigdy nie upiekę chleba z wykorzystaniem drożdży. Chleb na tym zakwasie jest rewelacyjny. Wygląda jak najlepszy chle...
| 2014-10-29 11:09 |

Tytul
Pani Ewo uwielbiam Pani kuchnię jest znAkomita i smaczna Pozdrawiam
...
| 2014-10-23 21:02 |

Tytul
Ja również robię taką sałatkę śledziową tylko ja na warstwę startych ziemniaków dodaję startą gotowaną marchewkę, warstw...
| 2014-10-18 12:07 |

przepiekne pierogi!
pieknie wygladają te pierożki, mniam :)
mysle juz nad daniami wigilijnymi i zbieram pomysły, w zeszłym roku robił...
| 2014-10-14 17:16 |


Kurcze-sPieczone
Blog MysiaKuchnia
życie jest snem...sen jest życiem
przepisy Emigrantek

blog
Dorodne Pomidory
rondel



Strona główna >> Przepisy na ciasta >> Ciasta tradycyjne
Czas Wykonanie 50 minut Porcji 10 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Babka piaskowa - składniki:

2 szklanki mąki
250 gram margaryny
półtorej szklanki cukru pudru
1/4 szklanki mleka
5 jajek
15 g proszku do pieczenia
kilka kropel aromatu waniliowego



Babka piaskowa - sposób wykonania:

Wspaniała babka piaskowa, polecam nie tylko na Święta Wielkanocne. Prosty i sprawdzony przepis.
Ciasto na formę o średnicy 21 cm. Do ciasta używamy składników o pokojowej temperaturze.
Żółtka ucieramy z cukrem pudrem, następnie dodajemy margarynę i ucieramy. Mąkę łączymy z proszkiem do pieczenia, dodajemy stopniowo do utartych żółtek na przemian z mlekiem. Następnie dodajemy aromat waniliowy, wszystko mieszamy na gładkie ciasto. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy do masy i mieszamy delikatnie za pomocą łyżki. Masę wylewamy do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką foremki, pieczemy 50 minut w 180 stopniach C.
Po upieczeniu uchylamy drzwi piekarnika i studzimy. Posypujemy cukrem pudrem. Smacznego!
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (2 głosy ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

Gotuj z Cukiereczkiem | | kulinarne przepisy []