Ciasteczka bez pieczenia - składniki:

- pół szklanki orzechów włoskich
- pół szklanki pestek słonecznika
- pół szklanki sezamu
- 10 suszonych daktyli
- 2-3 łyżeczki przegotowanej wody

Do posypania kakao, czekolada lub wiórki kokosowe

Ciasteczka bez pieczenia - sposób wykonania:

Pyszne ciasteczka bez pieczenia, a do tego bezglutenowe. Swym smakiem zachwycą dzieci i dorosłych. Są zdrowe, naturalne, lepkie, chrupkie i szybkie w przygotowaniu. Wypróbuj koniecznie.

Orzechy, pestki słonecznika, sezam i daktyle wsypujemy do miski i rozdrabniamy blenderem. Dodajemy sukcesywnie po łyżce wody i ściągamy ze ścianek rozdrobnione składniki. Gdy masa będzie gęsta i klejąca, palcami formujemy kuleczki wielkości włoskiego orzecha.
Możemy posypać starkowaną czekoladą, kakao lub wiórkami kokosowymi. Gotowe ciasteczka wkładamy na godzinę do lodówki, aby lekko stwardniały.
Z podanych składników wyjdzie około 12 kuleczek.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu