Strona główna | Nowy przepis | Logowanie | Polityka prywatności | Kontakt Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności













Poradnik Kulinarny : Jak przygotować szparagi
Polecam 357 pysznych przepisów.

Komentarze

Tytul
Ciekawy przepis. Muszę wypróbować ten sposób na rosół.
Pozdrawiam,
M...
| 2014-10-31 9:58 |

Rewelacyjny zakwas na chle
Już nigdy nie upiekę chleba z wykorzystaniem drożdży. Chleb na tym zakwasie jest rewelacyjny. Wygląda jak najlepszy chle...
| 2014-10-29 11:09 |

Tytul
Pani Ewo uwielbiam Pani kuchnię jest znAkomita i smaczna Pozdrawiam
...
| 2014-10-23 21:02 |

Tytul
Ja również robię taką sałatkę śledziową tylko ja na warstwę startych ziemniaków dodaję startą gotowaną marchewkę, warstw...
| 2014-10-18 12:07 |

przepiekne pierogi!
pieknie wygladają te pierożki, mniam :)
mysle juz nad daniami wigilijnymi i zbieram pomysły, w zeszłym roku robił...
| 2014-10-14 17:16 |


Kurcze-sPieczone
Blog MysiaKuchnia
życie jest snem...sen jest życiem
przepisy Emigrantek

blog
Dorodne Pomidory
rondel



Strona główna >> Przepisy na ciasta >> Ciasta tradycyjne
Czas Wykonanie 35 minut Porcji 10 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Ciasto marchewkowe - składniki:

300 g marchewki
200 g mielonych migdałów
100 g mielonych orzechów
3/4 szklanki mąki ziemniaczanej
sok z połowy cytryny
50 ml alkoholu2 łyżeczki proszku do pieczenia
5 jajek
szklanka cukru
duża szczypta cynamonu

dekoracja:
dżem brzoskwiniowy
wiórki kokosowe

Ciasto marchewkowe - sposób wykonania:

Bardzo smaczne i stosunkowo mało kaloryczne - bo bez tłuszczu - ciasto marchewkowe.
Marchewkę obieramy i ścieramy na drobnych oczkach. Żółtka ucieramy z cukrem, dodajemy mąkę ziemniaczaną, proszek do pieczenia oraz marchewkę, wlewamy alkohol oraz wsypujemy zmielone migdały oraz orzechy, mieszamy. Z białek ubijamy pianę, dodajemy do masy i delikatnie mieszamy. Wlewamy do tortownicy wysmarowanej masłem i wysypanej bułką, pieczemy 50 minut w 180 stopniach C. Po wystudzeniu wierzch ciasta smarujemy dżemem i posypujemy wiórkami kokosowymi choć dekoracja ciasta jest oczywiście dowolna u?miech
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

Ewa | | kulinarne przepisy []