Strona główna | Nowy przepis | Logowanie | Polityka prywatności | Kontakt Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności












Poradnik Kulinarny Polecam 362 pysznych przepisów.

Komentarze

Tytul
Zapieknka łącznie piecze się 40 minut. To powinno wystarczyć przy dobrym piekarniki. Jeśli widzisz że pieczarki puszczaj...
| 2015-02-23 10:35 |

Tytul
Pieczarki puscily wode. Ziemniaki byly surowe. Postepowalam zgodnie z przepisem co do joty. Nie polecam....
| 2015-02-21 18:31 |

Tytul
Rewelacyjne faworki swietny przepis dzieciaki sie wlasnie zajadaja . Bede musiala zrobic kolejna porcje hihi...
| 2015-02-11 10:49 |

mnaim
bardzo lubie sałatkę z tuńczka a ta z cebula jest pyszna:)







...
| 2015-01-23 9:15 |

rosół
o gustach się nie dyskutuje ale co to za rosół bez cudownego zapachu ziela angielskiegi i liścia??
a jeśli chodzi...
| 2015-01-22 14:33 |


Kurcze-sPieczone
Blog MysiaKuchnia
życie jest snem...sen jest życiem


blog
Dorodne Pomidory
rondel



Strona główna >> Przepisy na ciasta >> Ciasta tradycyjne
 
Czas Wykonanie 35 minut Porcji 10 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Ciasto marchewkowe - składniki:

300 g marchewki
200 g mielonych migdałów
100 g mielonych orzechów
3/4 szklanki mąki ziemniaczanej
sok z połowy cytryny
50 ml alkoholu2 łyżeczki proszku do pieczenia
5 jajek
szklanka cukru
duża szczypta cynamonu

dekoracja:
dżem brzoskwiniowy
wiórki kokosowe

Ciasto marchewkowe - sposób wykonania:

Bardzo smaczne i stosunkowo mało kaloryczne - bo bez tłuszczu - ciasto marchewkowe.
Marchewkę obieramy i ścieramy na drobnych oczkach. Żółtka ucieramy z cukrem, dodajemy mąkę ziemniaczaną, proszek do pieczenia oraz marchewkę, wlewamy alkohol oraz wsypujemy zmielone migdały oraz orzechy, mieszamy. Z białek ubijamy pianę, dodajemy do masy i delikatnie mieszamy. Wlewamy do tortownicy wysmarowanej masłem i wysypanej bułką, pieczemy 50 minut w 180 stopniach C. Po wystudzeniu wierzch ciasta smarujemy dżemem i posypujemy wiórkami kokosowymi choć dekoracja ciasta jest oczywiście dowolna u?miech
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

Ewa | | kulinarne przepisy []