Strona główna | Nowy przepis | Logowanie | Polityka prywatności | Kontakt Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności








potrawy wigilijne przepisy





Poradnik Kulinarny : 12 potraw wigilijnych
Polecam 360 pysznych przepisów.

Komentarze

Tytul
Na jaki rozmiar foremki jest ten przepis?
Chciałabym go jutro upiec....
| 2014-12-22 19:58 |

Tytul
Jak nie masz termoobiegu to w temperturze o 10 stopni wyższej....
| 2014-12-15 8:45 |

Tytul
A jak ja nie mam w kuchence termoobiego, to w jakiej temperaturze mam piec ?

Kama...
| 2014-12-14 22:47 |

byki i serniki
Kto twierdzi że zły przepis nigdy nie jadł DOBREGO, PRAWDZIWEGO jedzenia w tym prawdziwych wypieków. Przepis taki sam, j...
| 2014-12-09 14:34 |

Tytul
Kotlety jajeczne to przede wszystkim smaczny tani i szybki obiad :)...
| 2014-12-04 14:59 |


Kurcze-sPieczone
Blog MysiaKuchnia
życie jest snem...sen jest życiem


blog
Dorodne Pomidory
rondel



Strona główna >> Przepisy na ciasta >> Ciasta tradycyjne
Czas Wykonanie 35 minut Porcji 10 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Ciasto marchewkowe - składniki:

300 g marchewki
200 g mielonych migdałów
100 g mielonych orzechów
3/4 szklanki mąki ziemniaczanej
sok z połowy cytryny
50 ml alkoholu2 łyżeczki proszku do pieczenia
5 jajek
szklanka cukru
duża szczypta cynamonu

dekoracja:
dżem brzoskwiniowy
wiórki kokosowe

Ciasto marchewkowe - sposób wykonania:

Bardzo smaczne i stosunkowo mało kaloryczne - bo bez tłuszczu - ciasto marchewkowe.
Marchewkę obieramy i ścieramy na drobnych oczkach. Żółtka ucieramy z cukrem, dodajemy mąkę ziemniaczaną, proszek do pieczenia oraz marchewkę, wlewamy alkohol oraz wsypujemy zmielone migdały oraz orzechy, mieszamy. Z białek ubijamy pianę, dodajemy do masy i delikatnie mieszamy. Wlewamy do tortownicy wysmarowanej masłem i wysypanej bułką, pieczemy 50 minut w 180 stopniach C. Po wystudzeniu wierzch ciasta smarujemy dżemem i posypujemy wiórkami kokosowymi choć dekoracja ciasta jest oczywiście dowolna u?miech
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

Ewa | | kulinarne przepisy []