Strona główna | Nowy przepis | Logowanie | Polityka prywatno¶ci | Kontakt Strona wykorzystuje pliki cookies, które s± zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatno¶ci













Poradnik Kulinarny : Jak przygotować szparagi
Polecam 350 pysznych przepisów.

Komentarze

dobre
dobre...
| 2014-03-24 18:52 |

miama
super przepisy dla mojej mamy mnie to
nie kręci....
| 2014-03-24 18:51 |

salatkamwarstwowa ze sledz
do tej salatki dodaje jeszcze 3 ogorki konserwowe ,a buraczki konserwowe ze swojej spizarni
...
| 2014-03-23 17:46 |

Tytul
Kruche ciastka rewelacja. Proste w wykonaniu a za razem smaczne. Polecam...
| 2014-03-19 18:57 |

Tytul
Moje gratulacje....
Nareszcie kto¶ gotuje tak jak powinno być. Moje wielkie słowa uznania !!
Ludwika...
| 2014-03-17 21:01 |


Kurcze-sPieczone
Blog MysiaKuchnia
życie jest snem...sen jest życiem
Anika gotuje
przepisy Emigrantek
przepisy Agiatis


blog
Dorodne Pomidory


DMCA.com


Strona główna >> Przepisy na ciasta >> Ciasta tradycyjne
Czas Wykonanie 35 minut Porcji 10 Trudno¶ć łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Ciasto marchewkowe - składniki:

300 g marchewki
200 g mielonych migdałów
100 g mielonych orzechów
3/4 szklanki m±ki ziemniaczanej
sok z połowy cytryny
50 ml alkoholu2 łyżeczki proszku do pieczenia
5 jajek
szklanka cukru
duża szczypta cynamonu

dekoracja:
dżem brzoskwiniowy
wiórki kokosowe

Ciasto marchewkowe - sposób wykonania:

Bardzo smaczne i stosunkowo mało kaloryczne - bo bez tłuszczu - ciasto marchewkowe.
Marchewkę obieramy i ¶cieramy na drobnych oczkach. Żółtka ucieramy z cukrem, dodajemy m±kę ziemniaczan±, proszek do pieczenia oraz marchewkę, wlewamy alkohol oraz wsypujemy zmielone migdały oraz orzechy, mieszamy. Z białek ubijamy pianę, dodajemy do masy i delikatnie mieszamy. Wlewamy do tortownicy wysmarowanej masłem i wysypanej bułk±, pieczemy 50 minut w 180 stopniach C. Po wystudzeniu wierzch ciasta smarujemy dżemem i posypujemy wiórkami kokosowymi choć dekoracja ciasta jest oczywi¶cie dowolna u?miech
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

Ewa | | kulinarne przepisy []