Strona główna | Nowy przepis | Logowanie | Polityka prywatności | Kontakt Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności













Poradnik Kulinarny : Jak przygotować szparagi
Polecam 350 pysznych przepisów.

Komentarze

dobre
dobre...
| 2014-03-24 18:52 |

miama
super przepisy dla mojej mamy mnie to
nie kręci....
| 2014-03-24 18:51 |

salatkamwarstwowa ze sledz
do tej salatki dodaje jeszcze 3 ogorki konserwowe ,a buraczki konserwowe ze swojej spizarni
...
| 2014-03-23 17:46 |

Tytul
Kruche ciastka rewelacja. Proste w wykonaniu a za razem smaczne. Polecam...
| 2014-03-19 18:57 |

Tytul
Moje gratulacje....
Nareszcie ktoś gotuje tak jak powinno być. Moje wielkie słowa uznania !!
Ludwika...
| 2014-03-17 21:01 |


Kurcze-sPieczone
Blog MysiaKuchnia
życie jest snem...sen jest życiem
Anika gotuje
przepisy Emigrantek
przepisy Agiatis


blog
Dorodne Pomidory


DMCA.com


Strona główna >> Desery >> Naleśniki
Czas Wykonanie 45 minut Porcji 3 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Naleśniki z pieczarkami - składniki:

Ciasto na naleśniki:

2 szklanki mąki
1 szklanka mleka
1 szklanka wody gazowanej
2 jajka
szczypta soli
4 łyżki oleju

Farsz:

0,5 kg pieczarek
2 cebule
łyżka oleju
sól, pieprz
1 opakowanie sera Brie np. z orzechami

Panierka:

jajko
bułka tarta


Naleśniki z pieczarkami - sposób wykonania:

Naleśniki z pieczarkami to danie które można podawać samodzielnie ale także wyśmienicie pasuje także np. do czerwonego barszczu.
Ciasto na naleśniki: wszystkie składniki miksujemy, odstawiamy na 30 minut, smażymy cienkie placki.
Farsz: pieczarki obieramy, myjemy, kroimy w grubszą kostkę, cebulę obieramy i kroimy w małą kostkę, cebulę szklimy na rozgrzanym oleju, dodajemy pieczarki i dusimy całość do momentu aż odparuje nadmiar wody, farsz przyprawiamy solą i pieprzem.
Ser brie kroimy w kostkę. Na każdy naleśnik nakładamy farsz pieczarkowy i posypujemy kilkoma kostkami sera, zawijamy w dowolny sposób, jednak szczelnie by farsz nie wydostał się w trakcie obsmażania.
Na patelni rozgrzewamy olej, każdy naleśnik maczamy najpierw w jajku (rozmąconym z pomocą widelca) a następnie w bułce tartej, kładziemy na patelnię, smażymy na rumiano z każdej strony.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

Ewa | | kulinarne przepisy []