Sernik na zimno - składniki:

pół kg tłustego twarogu
3 jajka
1,5 szklanki cukru pudu
2 łyżki masła
garść rodzynek
puszka brzoskwiń
opakowanie okrągłych biszkoptów
galaretka brzoskwiniowa

Sernik na zimno - sposób wykonania:

Bardzo prosty przepis na smaczny sernik na zimno.
Żółtka wbijamy do miski, dodajemy masło i cukier puder, miskę umieszczamy w kąpieli wodnej (a więc na garnku z gotującą się wodą, tak jednak aby miska wody nie dotykała), miksujemy na gładką masę. Ser mielimy a z białek ubijamy pianę. Galaretkę rozpuszczamy zgodnie z przepisem na opakowaniu, studzimy. Do masy żółtkowej dodajemy zmielony ser oraz pianę z białek a także połowę przestudzonej galaretki. Brzoskwinie pokroić, dodać do masy, kilka zostawić do przebrania. Rodzynki sparzyć osączyć dodać do masy serowej.
Na dnie tortownic wyłożyć biszkopty, wlać masę serową, wierzch udekorować brzoskwiniami, zalać tężejącą galaretką.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu