Sernik na zimno - składniki:

pó? kg t?ustego twarogu
3 jajka
1,5 szklanki cukru pudu
2 ?y?ki mas?a
gar?? rodzynek
puszka brzoskwi?
opakowanie okr?g?ych biszkoptów
galaretka brzoskwiniowa

Sernik na zimno - sposób wykonania:

Bardzo prosty przepis na smaczny sernik na zimno.
?ó?tka wbijamy do miski, dodajemy mas?o i cukier puder, misk? umieszczamy w k?pieli wodnej (a wi?c na garnku z gotuj?c? si? wod?, tak jednak aby miska wody nie dotyka?a), miksujemy na g?adk? mas?. Ser mielimy a z bia?ek ubijamy pian?. Galaretk? rozpuszczamy zgodnie z przepisem na opakowaniu, studzimy. Do masy ?ó?tkowej dodajemy zmielony ser oraz pian? z bia?ek a tak?e po?ow? przestudzonej galaretki. Brzoskwinie pokroi?, doda? do masy, kilka zostawi? do przebrania. Rodzynki sparzy? os?czy? doda? do masy serowej.
Na dnie tortownic wy?o?y? biszkopty, wla? mas? serow?, wierzch udekorowa? brzoskwiniami, zala? t??ej?c? galaretk?.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu