Strona główna | Nowy przepis | Logowanie | Polityka prywatności | Kontakt Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności












Poradnik Kulinarny
Polecam 362 pysznych przepisów.

Komentarze

mnaim
bardzo lubie sałatkę z tuńczka a ta z cebula jest pyszna:)







...
| 2015-01-23 9:15 |

rosół
o gustach się nie dyskutuje ale co to za rosół bez cudownego zapachu ziela angielskiegi i liścia??
a jeśli chodzi...
| 2015-01-22 14:33 |

To nie rosół.
po pierwsze jesli mówimy o prawdziwym rosole to napewno nie wrzucamy żadnych liści laurowych czy ziela angielskie..to pr...
| 2015-01-20 15:21 |

Tytul
Robiłam już 2 razy raz na Boże Narodzenie i raz na 5 urodziny syna i za każdym razem wyszedł wyśmienicie :) pyszny:))))...
| 2015-01-16 18:25 |

Tytul
wlasnie zrobilam ciasto na pizze,powiem jeszcze ze roslo przez godzine poniewaz musialam wyjsc z domu ,jestem w szoku SU...
| 2015-01-14 13:49 |


Kurcze-sPieczone
Blog MysiaKuchnia
życie jest snem...sen jest życiem


blog
Dorodne Pomidory
rondel



Strona główna >> Przepisy na ciasta >> Serniki
 
Czas Wykonanie 45 minut Porcji 12 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Sernik na zimno - składniki:

pół kg tłustego twarogu
3 jajka
1,5 szklanki cukru pudu
2 łyżki masła
garść rodzynek
puszka brzoskwiń
opakowanie okrągłych biszkoptów
galaretka brzoskwiniowa


Sernik na zimno - sposób wykonania:

Bardzo prosty przepis na smaczny sernik na zimno.
Żółtka wbijamy do miski, dodajemy masło i cukier puder, miskę umieszczamy w kąpieli wodnej (a więc na garnku z gotującą się wodą, tak jednak aby miska wody nie dotykała), miksujemy na gładką masę. Ser mielimy a z białek ubijamy pianę. Galaretkę rozpuszczamy zgodnie z przepisem na opakowaniu, studzimy. Do masy żółtkowej dodajemy zmielony ser oraz pianę z białek a także połowę przestudzonej galaretki. Brzoskwinie pokroić, dodać do masy, kilka zostawić do przebrania. Rodzynki sparzyć osączyć dodać do masy serowej.
Na dnie tortownic wyłożyć biszkopty, wlać masę serową, wierzch udekorować brzoskwiniami, zalać tężejącą galaretką.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

Ewa | | kulinarne przepisy []