Strona główna | Nowy przepis | Logowanie | Polityka prywatności | Kontakt Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności













Poradnik Kulinarny : Jak przygotować szparagi
Polecam 356 pysznych przepisów.

Komentarze

Tytul
Ja również robię taką sałatkę śledziową tylko ja na warstwę startych ziemniaków dodaję startą gotowaną marchewkę, warstw...
| 2014-10-18 12:07 |

przepiekne pierogi!
pieknie wygladają te pierożki, mniam :)
mysle juz nad daniami wigilijnymi i zbieram pomysły, w zeszłym roku robił...
| 2014-10-14 17:16 |

przepis na 5!
YUMMI! kurczak z ananasem, genialne zestawienie :) polecam do {wymoderowano spam}...
| 2014-10-03 9:57 |

kulinarnymen
Ciasto smaczne, ale ja niestety miałem tylko 5 szt. jabłek - to stanowczo za mało, bo mój wypiek był za słuchy. ...
| 2014-09-18 10:51 |

Tytul
sernik lodzi jest super próbowałam zrobić wszystkim bardzo smakowało pozdrawiam
...
| 2014-09-15 17:45 |


Kurcze-sPieczone
Blog MysiaKuchnia
życie jest snem...sen jest życiem
przepisy Emigrantek

blog
Dorodne Pomidory
rondel



Strona główna >> Przepisy na ciasta >> Serniki
Czas Wykonanie 45 minut Porcji 12 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Sernik na zimno - składniki:

pół kg tłustego twarogu
3 jajka
1,5 szklanki cukru pudu
2 łyżki masła
garść rodzynek
puszka brzoskwiń
opakowanie okrągłych biszkoptów
galaretka brzoskwiniowa


Sernik na zimno - sposób wykonania:

Bardzo prosty przepis na smaczny sernik na zimno.
Żółtka wbijamy do miski, dodajemy masło i cukier puder, miskę umieszczamy w kąpieli wodnej (a więc na garnku z gotującą się wodą, tak jednak aby miska wody nie dotykała), miksujemy na gładką masę. Ser mielimy a z białek ubijamy pianę. Galaretkę rozpuszczamy zgodnie z przepisem na opakowaniu, studzimy. Do masy żółtkowej dodajemy zmielony ser oraz pianę z białek a także połowę przestudzonej galaretki. Brzoskwinie pokroić, dodać do masy, kilka zostawić do przebrania. Rodzynki sparzyć osączyć dodać do masy serowej.
Na dnie tortownic wyłożyć biszkopty, wlać masę serową, wierzch udekorować brzoskwiniami, zalać tężejącą galaretką.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

Ewa | | kulinarne przepisy []