Strona główna | Nowy przepis | Logowanie | Polityka prywatności | Kontakt Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności













Poradnik Kulinarny : Jak przygotować szparagi
Polecam 353 pysznych przepisów.

Komentarze

Tytul
Pyszne! Za pierwszym razem wyszedł i tak wszystkim smakował, że tego samego dnia musiałam zrobić jeszcze więcej deserów....
| 2014-07-28 11:24 |

Tytul
robiłam jadłam super ,dzięki za takie przepisy dla pani Ewy....
| 2014-06-22 13:40 |

pycha
pyyyszne, dodjae jeszce pasztetowej do farszu, moze byc kania,pychotka:) lubie bardzo pierogi i moglabym je jadac codzie...
| 2014-06-17 19:55 |

Tytul
Witam! Pieklam pierwszy raz,wyszedl rewelacyjny.Trzeba stosowac sie do przepisu podanego.Napewno polece ten przepis znaj...
| 2014-05-17 23:25 |

Tytul
bardzo ciekawie napisany proces wędzenia;
wędzenie na zimno, na ciepło, na gorąco....
| 2014-05-15 13:36 |


Kurcze-sPieczone
Blog MysiaKuchnia
życie jest snem...sen jest życiem
Anika gotuje
przepisy Emigrantek
przepisy Agiatis


blog
Dorodne Pomidory


DMCA.com


Strona główna >> Pozostałe >> Potrawy wigilijne
Czas Wykonanie 55 minut Porcji 1 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Śledzie w oleju - składniki:

1 kg śledzi solonych typu matias
2 duże cebule
szklanka oleju rzepakowego


zalewa:
2 szklanki wody
pół szklanki octu 10%
ziele angielskie - 3 sztuki
liść laurowy - 2 sztuki
łyżeczka cukru
pół łyżeczki soli



Śledzie w oleju - sposób wykonania:

Przepis na śledzie w oleju rodzinny, najczęściej wykonywany na Wigilię u?miech. Śledzie zalewamy zimną wodą i odstawiamy na 2 godziny w chłodne miejsce, w trakcie moczenia należy przynajmniej 2 razy zmienić wodę, pozbywamy się w ten sposób zbyt dużej ilości soli, która niewypłukana zdominuje nam smak śledzi.

W między czasie gotujemy zalewę: do garnka wlewamy ocet i wodę oraz przyprawę gdy zawrze, gotujemy jeszcze minutkę i studzimy aż będzie całkowicie zimna.
Po odcedzeniu śledzi z wody zalewamy je jeszcze zimną zalewą na okres około 1 godziny. Po tym czasie odcedzamy i kroimy na mniejsze kawałki.
Cebulę obieramy i kroimy w piórka. W słoiku układamy na przemian warstwę cebuli i warstwę śledzi, całość zalewamy olejem aż do przykrycia poziomu, są najlepsze na drugi dzień kiedy wszystko przejdzie się smakiem.
Podając śledzie wyjmujemy je na talerzyk tak by znalazły się na nim zarówno śledzie jak i cebulka. Smacznego u?miech
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (2 głosy ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

Ewa | | kulinarne przepisy []