Naleśniki z serem

Czas 5 minut Porcji kcal : 235 kalorii/100g Trudność łatwe Koszt: do 10 zł.

Naleśniki z serem – składniki:

2 szklanki mąki
szklanka mleka
szklanka wody gazowanej
2 jajka
4 łyżki oleju
szczypta soli

Farsz:
20 dag twarogu
2 łyżki kwaśnej śmietany
1 cukier waniliowy
1/4 szklanki cukru

ulubiony jogurt lub sos malinowy +owoce sezonowe
olej do smażenia

Naleśniki z serem – sposób wykonania:

Składniki na ciasto miksujemy ze sobą, odstawiamy na 30 minut. Smażymy cienkie naleśniki.
Do miski wkruszamy twaróg, dodajemy śmietanę oraz cukier i cukier waniliowy, mieszamy do połączenia się składników, tak aby nie było większych grudek twarogu.
Na środek każdego naleśnika kładziemy łyżkę farszu serowego, składamy w kopertę, przed podaniem obsmażamy na rozgrzanym oleju aż będą rumiane. Polewamy ulubionym jogurtem lub sosem malinowym, posypujemy owocami.

Jedna odpowiedź do “Naleśniki z serem”

  1. Przepis jest naprawde dobry i nalesniki wychodza przepyszne czasem mozna dodac skorke z cytryny albo z pomaranczy do ciasta i do sera wtedy sa lepsze w smaku

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.