Karkówka w coli - składniki:

- 800 gram karkówki
- 3 - 4 małe cebule
- szklanka coca coli
- szklanka /350 gram/ ketchupu pikantnego
- 175 gram musztardy
- ryż długoziarnisty
- przyprawa do karkówki
- olej do smażenia

Karkówka w coli - sposób wykonania:

Mięso kroimy w równe plastry i leciutko rozbijamy tłuczkiem. Kolejno plastry przyprawiamy przyprawą do karkówki i obsmażamy na patelni z obu stron na rumiano . Obraną cebulę kroimy w piórka. Coca colę, ketchup i musztardę łączymy ze sobą a następnie mieszamy do połączenia się składników. W specjalnym naczyniu do pieczenia układamy obsmażone plastry karkówki, na nie wykładamy pokrojoną cebulę a wszystko zalewamy przygotowanym sosem.. Pieczemy godzinę w 190 stopniach C.
Tak przygotowane mięso smakuje również pysznie z grilla.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (2 głosy ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu