Strona główna | Nowy przepis | Logowanie | Polityka prywatno¶ci | Kontakt Strona wykorzystuje pliki cookies, które s± zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatno¶ci













Poradnik Kulinarny : Jak przygotować szparagi
Polecam 353 pysznych przepisów.

Komentarze

Tytul
Pyszne! Za pierwszym razem wyszedł i tak wszystkim smakował, że tego samego dnia musiałam zrobić jeszcze więcej deserów....
| 2014-07-28 11:24 |

Tytul
robiłam jadłam super ,dzięki za takie przepisy dla pani Ewy....
| 2014-06-22 13:40 |

pycha
pyyyszne, dodjae jeszce pasztetowej do farszu, moze byc kania,pychotka:) lubie bardzo pierogi i moglabym je jadac codzie...
| 2014-06-17 19:55 |

Tytul
Witam! Pieklam pierwszy raz,wyszedl rewelacyjny.Trzeba stosowac sie do przepisu podanego.Napewno polece ten przepis znaj...
| 2014-05-17 23:25 |

Tytul
bardzo ciekawie napisany proces wędzenia;
wędzenie na zimno, na ciepło, na gor±co....
| 2014-05-15 13:36 |


Kurcze-sPieczone
Blog MysiaKuchnia
życie jest snem...sen jest życiem
Anika gotuje
przepisy Emigrantek
przepisy Agiatis


blog
Dorodne Pomidory


DMCA.com


Strona główna >> Desery >> P±czki
Czas Wykonanie 50 minut Porcji 4 Trudno¶ć łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

P±czki serowe - składniki:

pół kg twarogu
4-5 jajek
2 szklanki m±ki
pół szklanki cukru
2 łyżki spirytusu
cukier puder do posypania
łyżeczka proszku do pieczenia
aromat waniliowy


P±czki serowe - sposób wykonania:

P±czki a wła¶ciwie p±czusie serowe to wspaniała przek±ska i to nie tylko w czasie karnawału. Bardzo podzielne i bardzo smaczne - zachęcam do zrobienia.
Jajka miksujemy z cukrem a m±kę ł±czymy z proszkiem.
Twaróg mielimy w maszynce, dodajemy do niego masę jajeczn± a następnie porcjami m±kę z proszkiem i spirytus, wyrabiamy na gładk± masę, bez grudek.
Z masy formujemy kulki wielko¶ci orzecha włoskiego, smażymy an rozgrzanym oleju, jednak na niezbyt dużym ogniu aby nie spaliły się z zewn±trz. Po usmażeniu wyjmujemy na ręcznik papierowy, gdy ociekn± z tłuszczu posypujemy cukrem pudrem.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

Ewa | | kulinarne przepisy []