P±czki serowe - składniki:

pół kg twarogu
4-5 jajek
2 szklanki m±ki
pół szklanki cukru
2 łyżki spirytusu
cukier puder do posypania
łyżeczka proszku do pieczenia
aromat waniliowy

P±czki serowe - sposób wykonania:

P±czki a wła¶ciwie p±czusie serowe to wspaniała przek±ska i to nie tylko w czasie karnawału. Bardzo podzielne i bardzo smaczne - zachęcam do zrobienia.
Jajka miksujemy z cukrem a m±kę ł±czymy z proszkiem.
Twaróg mielimy w maszynce, dodajemy do niego masę jajeczn± a następnie porcjami m±kę z proszkiem i spirytus, wyrabiamy na gładk± masę, bez grudek.
Z masy formujemy kulki wielko¶ci orzecha włoskiego, smażymy an rozgrzanym oleju, jednak na niezbyt dużym ogniu aby nie spaliły się z zewn±trz. Po usmażeniu wyjmujemy na ręcznik papierowy, gdy ociekn± z tłuszczu posypujemy cukrem pudrem.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu