Strona główna | Nowy przepis | Logowanie | Polityka prywatno¶ci | Kontakt Strona wykorzystuje pliki cookies, które s± zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatno¶ci













Poradnik Kulinarny : Jak przygotować szparagi
Polecam 356 pysznych przepisów.

Komentarze

kulinarnymen.blogspot.com
Ciasto smaczne, ale ja niestety miałem tylko 5 szt. jabłek - to stanowczo za mało, bo mój wypiek był za słuchy. ...
| 2014-09-18 10:51 |

Tytul
sernik lodzi jest super próbowałam zrobić wszystkim bardzo smakowało pozdrawiam
...
| 2014-09-15 17:45 |

Tytul
Moje wafle wyszly mokre I zrobilam dokladnie z przepisu pani Ewy.
...
| 2014-09-12 2:44 |

piotrigosiawrona31
Pyszne mufinki. Swietny przepis. Radzę wypróbować go na ¶więta. Rodzicom i mężowi smakowały. Za 2 lata gdy moja córeczka...
| 2014-08-08 17:23 |

głód uczy
Kojarzyłem nazwę ciasta ale nic więcej, wydało się interesuj±ce bo ma jabłka rozprowadzone wszędzie. Z orzechami wyszło ...
| 2014-07-31 23:07 |


Kurcze-sPieczone
Blog MysiaKuchnia
życie jest snem...sen jest życiem
przepisy Emigrantek

blog
Dorodne Pomidory




Strona główna >> Desery >> P±czki
Czas Wykonanie 50 minut Porcji 4 Trudno¶ć łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

P±czki serowe - składniki:

pół kg twarogu
4-5 jajek
2 szklanki m±ki
pół szklanki cukru
2 łyżki spirytusu
cukier puder do posypania
łyżeczka proszku do pieczenia
aromat waniliowy


P±czki serowe - sposób wykonania:

P±czki a wła¶ciwie p±czusie serowe to wspaniała przek±ska i to nie tylko w czasie karnawału. Bardzo podzielne i bardzo smaczne - zachęcam do zrobienia.
Jajka miksujemy z cukrem a m±kę ł±czymy z proszkiem.
Twaróg mielimy w maszynce, dodajemy do niego masę jajeczn± a następnie porcjami m±kę z proszkiem i spirytus, wyrabiamy na gładk± masę, bez grudek.
Z masy formujemy kulki wielko¶ci orzecha włoskiego, smażymy an rozgrzanym oleju, jednak na niezbyt dużym ogniu aby nie spaliły się z zewn±trz. Po usmażeniu wyjmujemy na ręcznik papierowy, gdy ociekn± z tłuszczu posypujemy cukrem pudrem.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

Ewa | | kulinarne przepisy []