Strona główna | Nowy przepis | Logowanie | Polityka prywatno¶ci | Kontakt Strona wykorzystuje pliki cookies, które s± zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatno¶ci













Poradnik Kulinarny : Jak przygotować szparagi
Polecam 356 pysznych przepisów.

Komentarze

Tytul
Ja również robię tak± sałatkę ¶ledziow± tylko ja na warstwę startych ziemniaków dodaję start± gotowan± marchewkę, warstw...
| 2014-10-18 12:07 |

przepiekne pierogi!
pieknie wygladaj± te pierożki, mniam :)
mysle juz nad daniami wigilijnymi i zbieram pomysły, w zeszłym roku robił...
| 2014-10-14 17:16 |

przepis na 5!
YUMMI! kurczak z ananasem, genialne zestawienie :) polecam do {wymoderowano spam}...
| 2014-10-03 9:57 |

kulinarnymen
Ciasto smaczne, ale ja niestety miałem tylko 5 szt. jabłek - to stanowczo za mało, bo mój wypiek był za słuchy. ...
| 2014-09-18 10:51 |

Tytul
sernik lodzi jest super próbowałam zrobić wszystkim bardzo smakowało pozdrawiam
...
| 2014-09-15 17:45 |


Kurcze-sPieczone
Blog MysiaKuchnia
życie jest snem...sen jest życiem
przepisy Emigrantek

blog
Dorodne Pomidory
rondel



Strona główna >> Desery >> P±czki
Czas Wykonanie 50 minut Porcji 4 Trudno¶ć łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

P±czki serowe - składniki:

pół kg twarogu
4-5 jajek
2 szklanki m±ki
pół szklanki cukru
2 łyżki spirytusu
cukier puder do posypania
łyżeczka proszku do pieczenia
aromat waniliowy


P±czki serowe - sposób wykonania:

P±czki a wła¶ciwie p±czusie serowe to wspaniała przek±ska i to nie tylko w czasie karnawału. Bardzo podzielne i bardzo smaczne - zachęcam do zrobienia.
Jajka miksujemy z cukrem a m±kę ł±czymy z proszkiem.
Twaróg mielimy w maszynce, dodajemy do niego masę jajeczn± a następnie porcjami m±kę z proszkiem i spirytus, wyrabiamy na gładk± masę, bez grudek.
Z masy formujemy kulki wielko¶ci orzecha włoskiego, smażymy an rozgrzanym oleju, jednak na niezbyt dużym ogniu aby nie spaliły się z zewn±trz. Po usmażeniu wyjmujemy na ręcznik papierowy, gdy ociekn± z tłuszczu posypujemy cukrem pudrem.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

Ewa | | kulinarne przepisy []