Strona główna | Nowy przepis | Logowanie | Polityka prywatności | Kontakt Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności













Poradnik Kulinarny : Jak przygotować szparagi
Polecam 356 pysznych przepisów.

Komentarze

Tytul
Ja również robię taką sałatkę śledziową tylko ja na warstwę startych ziemniaków dodaję startą gotowaną marchewkę, warstw...
| 2014-10-18 12:07 |

przepiekne pierogi!
pieknie wygladają te pierożki, mniam :)
mysle juz nad daniami wigilijnymi i zbieram pomysły, w zeszłym roku robił...
| 2014-10-14 17:16 |

przepis na 5!
YUMMI! kurczak z ananasem, genialne zestawienie :) polecam do {wymoderowano spam}...
| 2014-10-03 9:57 |

kulinarnymen
Ciasto smaczne, ale ja niestety miałem tylko 5 szt. jabłek - to stanowczo za mało, bo mój wypiek był za słuchy. ...
| 2014-09-18 10:51 |

Tytul
sernik lodzi jest super próbowałam zrobić wszystkim bardzo smakowało pozdrawiam
...
| 2014-09-15 17:45 |


Kurcze-sPieczone
Blog MysiaKuchnia
życie jest snem...sen jest życiem
przepisy Emigrantek

blog
Dorodne Pomidory
rondel



Strona główna >> Pozostałe >> Przekąski
Czas Wykonanie 45 minut Porcji 1 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Pasztet z jajek - składniki:

10 jajek ugotowanych na twardo
15 dag sera żółtego
pół kg pieczarek
1 cebula
3 łyżki śmietany
3 łyżki majonezu
pęczek szczypiorku
2 surowe jajka
sól, pieprz

łyżka oleju
bułka tarta do formy
masło do formy


Pasztet z jajek - sposób wykonania:

Wspaniały i prosty - pasztet z jajek.

Cebulę i pieczarki kroimy w kostkę, najpierw na rozgrzany olej wrzucamy cebulę, gdy się zeszkli dodajemy pieczarki i dusimy aż woda odparuje.
Jajka ścieramy na dużych oczkach, podobnie robimy z serem, szczypiorek drobno siekamy - wszystkie te składniki łączymy ze sobą dodając przesmażone pieczarki oraz majonez, śmietanę, surowe jajka - przyprawiamy do smaku sola i pieprzem.
Formę na keksa smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą, przekładamy masę jajeczną, pieczemy godzinę 1 80 stopniach C.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

Ewa | | kulinarne przepisy []