Pasztet z jajek - składniki:

10 jajek ugotowanych na twardo
15 dag sera żółtego
pół kg pieczarek
1 cebula
3 łyżki śmietany
3 łyżki majonezu
pęczek szczypiorku
2 surowe jajka
sól, pieprz

łyżka oleju
bułka tarta do formy
masło do formy

Pasztet z jajek - sposób wykonania:

Wspaniały i prosty - pasztet z jajek.

Cebulę i pieczarki kroimy w kostkę, najpierw na rozgrzany olej wrzucamy cebulę, gdy się zeszkli dodajemy pieczarki i dusimy aż woda odparuje.
Jajka ścieramy na dużych oczkach, podobnie robimy z serem, szczypiorek drobno siekamy - wszystkie te składniki łączymy ze sobą dodając przesmażone pieczarki oraz majonez, śmietanę, surowe jajka - przyprawiamy do smaku sola i pieprzem.
Formę na keksa smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą, przekładamy masę jajeczną, pieczemy godzinę 1 80 stopniach C.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu