Strona główna | Nowy przepis | Logowanie | Polityka prywatności | Kontakt Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności












Poradnik Kulinarny
Polecam 362 pysznych przepisów.

Komentarze

mnaim
bardzo lubie sałatkę z tuńczka a ta z cebula jest pyszna:)







...
| 2015-01-23 9:15 |

rosół
o gustach się nie dyskutuje ale co to za rosół bez cudownego zapachu ziela angielskiegi i liścia??
a jeśli chodzi...
| 2015-01-22 14:33 |

To nie rosół.
po pierwsze jesli mówimy o prawdziwym rosole to napewno nie wrzucamy żadnych liści laurowych czy ziela angielskie..to pr...
| 2015-01-20 15:21 |

Tytul
Robiłam już 2 razy raz na Boże Narodzenie i raz na 5 urodziny syna i za każdym razem wyszedł wyśmienicie :) pyszny:))))...
| 2015-01-16 18:25 |

Tytul
wlasnie zrobilam ciasto na pizze,powiem jeszcze ze roslo przez godzine poniewaz musialam wyjsc z domu ,jestem w szoku SU...
| 2015-01-14 13:49 |


Kurcze-sPieczone
Blog MysiaKuchnia
życie jest snem...sen jest życiem


blog
Dorodne Pomidory
rondel



Strona główna >> Pozostałe >> Przekąski
 
Czas Wykonanie 45 minut Porcji 1 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Pasztet z jajek - składniki:

10 jajek ugotowanych na twardo
15 dag sera żółtego
pół kg pieczarek
1 cebula
3 łyżki śmietany
3 łyżki majonezu
pęczek szczypiorku
2 surowe jajka
sól, pieprz

łyżka oleju
bułka tarta do formy
masło do formy


Pasztet z jajek - sposób wykonania:

Wspaniały i prosty - pasztet z jajek.

Cebulę i pieczarki kroimy w kostkę, najpierw na rozgrzany olej wrzucamy cebulę, gdy się zeszkli dodajemy pieczarki i dusimy aż woda odparuje.
Jajka ścieramy na dużych oczkach, podobnie robimy z serem, szczypiorek drobno siekamy - wszystkie te składniki łączymy ze sobą dodając przesmażone pieczarki oraz majonez, śmietanę, surowe jajka - przyprawiamy do smaku sola i pieprzem.
Formę na keksa smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą, przekładamy masę jajeczną, pieczemy godzinę 1 80 stopniach C.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

Ewa | | kulinarne przepisy []