Strona główna | Nowy przepis | Logowanie | Polityka prywatności | Kontakt Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności













Poradnik Kulinarny : Jak przygotować szparagi
Polecam 353 pysznych przepisów.

Komentarze

Tytul
robiłam jadłam super ,dzięki za takie przepisy dla pani Ewy....
| 2014-06-22 13:40 |

pycha
pyyyszne, dodjae jeszce pasztetowej do farszu, moze byc kania,pychotka:) lubie bardzo pierogi i moglabym je jadac codzie...
| 2014-06-17 19:55 |

Tytul
Witam! Pieklam pierwszy raz,wyszedl rewelacyjny.Trzeba stosowac sie do przepisu podanego.Napewno polece ten przepis znaj...
| 2014-05-17 23:25 |

Tytul
bardzo ciekawie napisany proces wędzenia;
wędzenie na zimno, na ciepło, na gorąco....
| 2014-05-15 13:36 |

Tytul
sernik wyszedł super! piekę już któryś raz z kolei i mąż zawsze zachwycony, a jest wielbicielem sernika:) Polecam...
| 2014-05-07 14:22 |


Kurcze-sPieczone
Blog MysiaKuchnia
życie jest snem...sen jest życiem
Anika gotuje
przepisy Emigrantek
przepisy Agiatis


blog
Dorodne Pomidory


DMCA.com


Strona główna >> Pozostałe >> Przekąski
Czas Wykonanie 45 minut Porcji 1 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Pasztet z jajek - składniki:

10 jajek ugotowanych na twardo
15 dag sera żółtego
pół kg pieczarek
1 cebula
3 łyżki śmietany
3 łyżki majonezu
pęczek szczypiorku
2 surowe jajka
sól, pieprz

łyżka oleju
bułka tarta do formy
masło do formy


Pasztet z jajek - sposób wykonania:

Wspaniały i prosty - pasztet z jajek.

Cebulę i pieczarki kroimy w kostkę, najpierw na rozgrzany olej wrzucamy cebulę, gdy się zeszkli dodajemy pieczarki i dusimy aż woda odparuje.
Jajka ścieramy na dużych oczkach, podobnie robimy z serem, szczypiorek drobno siekamy - wszystkie te składniki łączymy ze sobą dodając przesmażone pieczarki oraz majonez, śmietanę, surowe jajka - przyprawiamy do smaku sola i pieprzem.
Formę na keksa smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą, przekładamy masę jajeczną, pieczemy godzinę 1 80 stopniach C.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

Ewa | | kulinarne przepisy []