Strona główna | Nowy przepis | Logowanie | Polityka prywatności | Kontakt Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności












Poradnik Kulinarny
Polecam 362 pysznych przepisów.

Komentarze

mnaim
bardzo lubie sałatkę z tuńczka a ta z cebula jest pyszna:)







...
| 2015-01-23 9:15 |

rosół
o gustach się nie dyskutuje ale co to za rosół bez cudownego zapachu ziela angielskiegi i liścia??
a jeśli chodzi...
| 2015-01-22 14:33 |

To nie rosół.
po pierwsze jesli mówimy o prawdziwym rosole to napewno nie wrzucamy żadnych liści laurowych czy ziela angielskie..to pr...
| 2015-01-20 15:21 |

Tytul
Robiłam już 2 razy raz na Boże Narodzenie i raz na 5 urodziny syna i za każdym razem wyszedł wyśmienicie :) pyszny:))))...
| 2015-01-16 18:25 |

Tytul
wlasnie zrobilam ciasto na pizze,powiem jeszcze ze roslo przez godzine poniewaz musialam wyjsc z domu ,jestem w szoku SU...
| 2015-01-14 13:49 |


Kurcze-sPieczone
Blog MysiaKuchnia
życie jest snem...sen jest życiem


blog
Dorodne Pomidory
rondel



Strona główna >> Przepisy na ciasta >> Ciasta tradycyjne
 
Czas Wykonanie 80 minut Porcji 20 Trudność łatwe Koszt: do 50 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Sernik aksamitny z wiśniami i galaretką - składniki:

Składniki na spód:
- 200 gram herbatników
- 100 gram masła

Składniki na masę serową:
- 1 kg mielonego twarogu
- 5 jajek
- 50 gram masła
- 125 ml śmietany 30%
- szklanka cukru
- 2 opakowania waniliowego budyniu

Dodatkowe składniki:
- opakowanie wiśniowej galaretki
- 300 gram wiśni

Sernik aksamitny z wiśniami i galaretką - sposób wykonania:

Masło roztapiamy, herbatniki ruszymy, dodajemy do przestudzonego masła i dokładnie mieszamy.
Masą wylepiamy dno tortownicy wyścielonej papierem do pieczenia.
Masa serowa:

Żółtka miksujemy z masłem , twarogiem, kremówką ,cukrem oraz budyniami do połączenia składników.

Z białek ubijamy piane i dodajemy do masy - mieszamy delikatnie za pomocą łyżki.
Masę serową wylewamy na przygotowany spod, pieczemy 90 minut w 165 stopniach C. Studzimy.

Całość:
Wiśnie układamy na przestudzonym cieście i zalewamy tężejącą galaretką , przygotowaną wcześniej wg przepisu na opakowaniu.
Ciasto schładzamy w lodówce aż stężeje. Gotowe dekorujemy bitą śmietaną.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (2 głosy ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

Ostra Na Słodko | | kulinarne przepisy []