Strona główna | Nowy przepis | Logowanie | Polityka prywatności | Kontakt Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności








potrawy wigilijne przepisy





Poradnik Kulinarny : 12 potraw wigilijnych
Polecam 360 pysznych przepisów.

Komentarze

Tytul
Jak nie masz termoobiegu to w temperturze o 10 stopni wyższej....
| 2014-12-15 8:45 |

Tytul
A jak ja nie mam w kuchence termoobiego, to w jakiej temperaturze mam piec ?

Kama...
| 2014-12-14 22:47 |

byki i serniki
Kto twierdzi że zły przepis nigdy nie jadł DOBREGO, PRAWDZIWEGO jedzenia w tym prawdziwych wypieków. Przepis taki sam, j...
| 2014-12-09 14:34 |

Tytul
Kotlety jajeczne to przede wszystkim smaczny tani i szybki obiad :)...
| 2014-12-04 14:59 |

bar mleczny
Dzisiaj wrocilem wczesniej do domu i postanowilem zrobic na obiad cos co kojarzy mi sie z Polska(mieszkam w Niemczech), ...
| 2014-12-04 14:39 |


Kurcze-sPieczone
Blog MysiaKuchnia
życie jest snem...sen jest życiem


blog
Dorodne Pomidory
rondel



Strona główna >> Przepisy na ciasta >> Ciasta tradycyjne
Czas Wykonanie 80 minut Porcji 20 Trudność łatwe Koszt: do 50 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Sernik aksamitny z wiśniami i galaretką - składniki:

Składniki na spód:
- 200 gram herbatników
- 100 gram masła

Składniki na masę serową:
- 1 kg mielonego twarogu
- 5 jajek
- 50 gram masła
- 125 ml śmietany 30%
- szklanka cukru
- 2 opakowania waniliowego budyniu

Dodatkowe składniki:
- opakowanie wiśniowej galaretki
- 300 gram wiśni

Sernik aksamitny z wiśniami i galaretką - sposób wykonania:

Masło roztapiamy, herbatniki ruszymy, dodajemy do przestudzonego masła i dokładnie mieszamy.
Masą wylepiamy dno tortownicy wyścielonej papierem do pieczenia.
Masa serowa:

Żółtka miksujemy z masłem , twarogiem, kremówką ,cukrem oraz budyniami do połączenia składników.

Z białek ubijamy piane i dodajemy do masy - mieszamy delikatnie za pomocą łyżki.
Masę serową wylewamy na przygotowany spod, pieczemy 90 minut w 165 stopniach C. Studzimy.

Całość:
Wiśnie układamy na przestudzonym cieście i zalewamy tężejącą galaretką , przygotowaną wcześniej wg przepisu na opakowaniu.
Ciasto schładzamy w lodówce aż stężeje. Gotowe dekorujemy bitą śmietaną.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (2 głosy ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

Ostra Na Słodko | | kulinarne przepisy []