Strona główna | Nowy przepis | Logowanie | Polityka prywatności | Kontakt Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności













Poradnik Kulinarny : Jak przygotować szparagi
Polecam 356 pysznych przepisów.

Komentarze

Tytul
sernik lodzi jest super próbowałam zrobić wszystkim bardzo smakowało pozdrawiam
...
| 2014-09-15 17:45 |

Tytul
Moje wafle wyszly mokre I zrobilam dokladnie z przepisu pani Ewy.
...
| 2014-09-12 2:44 |

piotrigosiawrona31
Pyszne mufinki. Swietny przepis. Radzę wypróbować go na święta. Rodzicom i mężowi smakowały. Za 2 lata gdy moja córeczka...
| 2014-08-08 17:23 |

głód uczy
Kojarzyłem nazwę ciasta ale nic więcej, wydało się interesujące bo ma jabłka rozprowadzone wszędzie. Z orzechami wyszło ...
| 2014-07-31 23:07 |

Tytul
Pyszne! Za pierwszym razem wyszedł i tak wszystkim smakował, że tego samego dnia musiałam zrobić jeszcze więcej deserów....
| 2014-07-28 11:24 |


Kurcze-sPieczone
Blog MysiaKuchnia
życie jest snem...sen jest życiem
przepisy Emigrantek

blog
Dorodne Pomidory




Strona główna >> Przepisy na ciasta >> Ciasta tradycyjne
Czas Wykonanie 80 minut Porcji 20 Trudność łatwe Koszt: do 50 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Sernik aksamitny z wiśniami i galaretką - składniki:

Składniki na spód:
- 200 gram herbatników
- 100 gram masła

Składniki na masę serową:
- 1 kg mielonego twarogu
- 5 jajek
- 50 gram masła
- 125 ml śmietany 30%
- szklanka cukru
- 2 opakowania waniliowego budyniu

Dodatkowe składniki:
- opakowanie wiśniowej galaretki
- 300 gram wiśni

Sernik aksamitny z wiśniami i galaretką - sposób wykonania:

Masło roztapiamy, herbatniki ruszymy, dodajemy do przestudzonego masła i dokładnie mieszamy.
Masą wylepiamy dno tortownicy wyścielonej papierem do pieczenia.
Masa serowa:

Żółtka miksujemy z masłem , twarogiem, kremówką ,cukrem oraz budyniami do połączenia składników.

Z białek ubijamy piane i dodajemy do masy - mieszamy delikatnie za pomocą łyżki.
Masę serową wylewamy na przygotowany spod, pieczemy 90 minut w 165 stopniach C. Studzimy.

Całość:
Wiśnie układamy na przestudzonym cieście i zalewamy tężejącą galaretką , przygotowaną wcześniej wg przepisu na opakowaniu.
Ciasto schładzamy w lodówce aż stężeje. Gotowe dekorujemy bitą śmietaną.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (2 głosy ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

Ostra Na Słodko | | kulinarne przepisy []