Strona główna | Nowy przepis | Logowanie | Polityka prywatności | Kontakt Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności













Poradnik Kulinarny : Jak przygotować szparagi
Polecam 353 pysznych przepisów.

Komentarze

Tytul
robiłam jadłam super ,dzięki za takie przepisy dla pani Ewy....
| 2014-06-22 13:40 |

pycha
pyyyszne, dodjae jeszce pasztetowej do farszu, moze byc kania,pychotka:) lubie bardzo pierogi i moglabym je jadac codzie...
| 2014-06-17 19:55 |

Tytul
Witam! Pieklam pierwszy raz,wyszedl rewelacyjny.Trzeba stosowac sie do przepisu podanego.Napewno polece ten przepis znaj...
| 2014-05-17 23:25 |

Tytul
bardzo ciekawie napisany proces wędzenia;
wędzenie na zimno, na ciepło, na gorąco....
| 2014-05-15 13:36 |

Tytul
sernik wyszedł super! piekę już któryś raz z kolei i mąż zawsze zachwycony, a jest wielbicielem sernika:) Polecam...
| 2014-05-07 14:22 |


Kurcze-sPieczone
Blog MysiaKuchnia
życie jest snem...sen jest życiem
Anika gotuje
przepisy Emigrantek
przepisy Agiatis


blog
Dorodne Pomidory


DMCA.com


Strona główna >> Przepisy na ciasta >> Ciasta tradycyjne
Czas Wykonanie 80 minut Porcji 20 Trudność łatwe Koszt: do 50 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Sernik aksamitny z wiśniami i galaretką - składniki:

Składniki na spód:
- 200 gram herbatników
- 100 gram masła

Składniki na masę serową:
- 1 kg mielonego twarogu
- 5 jajek
- 50 gram masła
- 125 ml śmietany 30%
- szklanka cukru
- 2 opakowania waniliowego budyniu

Dodatkowe składniki:
- opakowanie wiśniowej galaretki
- 300 gram wiśni

Sernik aksamitny z wiśniami i galaretką - sposób wykonania:

Masło roztapiamy, herbatniki ruszymy, dodajemy do przestudzonego masła i dokładnie mieszamy.
Masą wylepiamy dno tortownicy wyścielonej papierem do pieczenia.
Masa serowa:

Żółtka miksujemy z masłem , twarogiem, kremówką ,cukrem oraz budyniami do połączenia składników.

Z białek ubijamy piane i dodajemy do masy - mieszamy delikatnie za pomocą łyżki.
Masę serową wylewamy na przygotowany spod, pieczemy 90 minut w 165 stopniach C. Studzimy.

Całość:
Wiśnie układamy na przestudzonym cieście i zalewamy tężejącą galaretką , przygotowaną wcześniej wg przepisu na opakowaniu.
Ciasto schładzamy w lodówce aż stężeje. Gotowe dekorujemy bitą śmietaną.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

Ostra Na Słodko | | kulinarne przepisy []