Strona główna | Nowy przepis | Logowanie | Polityka prywatności | Kontakt Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności








potrawy wigilijne przepisy





Poradnik Kulinarny : 12 potraw wigilijnych
Polecam 360 pysznych przepisów.

Komentarze

Tytul
Na jaki rozmiar foremki jest ten przepis?
Chciałabym go jutro upiec....
| 2014-12-22 19:58 |

Tytul
Jak nie masz termoobiegu to w temperturze o 10 stopni wyższej....
| 2014-12-15 8:45 |

Tytul
A jak ja nie mam w kuchence termoobiego, to w jakiej temperaturze mam piec ?

Kama...
| 2014-12-14 22:47 |

byki i serniki
Kto twierdzi że zły przepis nigdy nie jadł DOBREGO, PRAWDZIWEGO jedzenia w tym prawdziwych wypieków. Przepis taki sam, j...
| 2014-12-09 14:34 |

Tytul
Kotlety jajeczne to przede wszystkim smaczny tani i szybki obiad :)...
| 2014-12-04 14:59 |


Kurcze-sPieczone
Blog MysiaKuchnia
życie jest snem...sen jest życiem


blog
Dorodne Pomidory
rondel



Strona główna >> Przepisy na ciasta >> Ciasta z owocami
Czas Wykonanie 45 minut Porcji 10 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Szarlotka na kruchym cieście - składniki:

ciasto:
pół kg mąki
łyżeczka proszku do pieczenia
kostka masła
3 żółtka
3/4 szklanki cukru
łyżka śmietany kwaśnej
cukier waniliowy

1 kg jabłek
pół szklanki cukru
łyżeczka cynamonu

cukier puder do posypania

masło do wysmarowania formy





Szarlotka na kruchym cieście - sposób wykonania:

Mąkę łączymy z proszkiem do pieczenia i siekamy z zimnym masłem aż powstanie kruszonka, dodajemy żółtka, cukier i cukier waniliowy, śmietanę - zagniatamy ciasto.
Oddzielamy 1/3 ciasta, zawijamy ją w folię i wkładamy do zamrażarki a resztą wylepiamy dno formy wysmarowanej masłem.
Jabłka obieramy i tarkujemy na grubych oczkach, dodajemy cynamon i cukier, mieszamy, przekładamy na patelnię dusimy aż odparuje nadmiar soku. Masę kładziemy na spód a na wierzch tarkujemy na grubych oczkach ciasto z zamrażarki. Pieczemy godzinę w 180 stopniach C.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

Ewa | | kulinarne przepisy []