Strona główna | Nowy przepis | Logowanie | Polityka prywatności | Kontakt Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności












Poradnik Kulinarny
Polecam 362 pysznych przepisów.

Komentarze

mnaim
bardzo lubie sałatkę z tuńczka a ta z cebula jest pyszna:)







...
| 2015-01-23 9:15 |

rosół
o gustach się nie dyskutuje ale co to za rosół bez cudownego zapachu ziela angielskiegi i liścia??
a jeśli chodzi...
| 2015-01-22 14:33 |

To nie rosół.
po pierwsze jesli mówimy o prawdziwym rosole to napewno nie wrzucamy żadnych liści laurowych czy ziela angielskie..to pr...
| 2015-01-20 15:21 |

Tytul
Robiłam już 2 razy raz na Boże Narodzenie i raz na 5 urodziny syna i za każdym razem wyszedł wyśmienicie :) pyszny:))))...
| 2015-01-16 18:25 |

Tytul
wlasnie zrobilam ciasto na pizze,powiem jeszcze ze roslo przez godzine poniewaz musialam wyjsc z domu ,jestem w szoku SU...
| 2015-01-14 13:49 |


Kurcze-sPieczone
Blog MysiaKuchnia
życie jest snem...sen jest życiem


blog
Dorodne Pomidory
rondel



Strona główna >> Przepisy na ciasta >> Ciasta z owocami
 
Czas Wykonanie 45 minut Porcji 10 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Szarlotka na kruchym cieście - składniki:

ciasto:
pół kg mąki
łyżeczka proszku do pieczenia
kostka masła
3 żółtka
3/4 szklanki cukru
łyżka śmietany kwaśnej
cukier waniliowy

1 kg jabłek
pół szklanki cukru
łyżeczka cynamonu

cukier puder do posypania

masło do wysmarowania formy





Szarlotka na kruchym cieście - sposób wykonania:

Mąkę łączymy z proszkiem do pieczenia i siekamy z zimnym masłem aż powstanie kruszonka, dodajemy żółtka, cukier i cukier waniliowy, śmietanę - zagniatamy ciasto.
Oddzielamy 1/3 ciasta, zawijamy ją w folię i wkładamy do zamrażarki a resztą wylepiamy dno formy wysmarowanej masłem.
Jabłka obieramy i tarkujemy na grubych oczkach, dodajemy cynamon i cukier, mieszamy, przekładamy na patelnię dusimy aż odparuje nadmiar soku. Masę kładziemy na spód a na wierzch tarkujemy na grubych oczkach ciasto z zamrażarki. Pieczemy godzinę w 180 stopniach C.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

Ewa | | kulinarne przepisy []