Strona główna | Nowy przepis | Logowanie | Polityka prywatności | Kontakt Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności













Poradnik Kulinarny : Jak przygotować szparagi
Polecam 357 pysznych przepisów.

Komentarze

Tytul
Ciekawy przepis. Muszę wypróbować ten sposób na rosół.
Pozdrawiam,
M...
| 2014-10-31 9:58 |

Rewelacyjny zakwas na chle
Już nigdy nie upiekę chleba z wykorzystaniem drożdży. Chleb na tym zakwasie jest rewelacyjny. Wygląda jak najlepszy chle...
| 2014-10-29 11:09 |

Tytul
Pani Ewo uwielbiam Pani kuchnię jest znAkomita i smaczna Pozdrawiam
...
| 2014-10-23 21:02 |

Tytul
Ja również robię taką sałatkę śledziową tylko ja na warstwę startych ziemniaków dodaję startą gotowaną marchewkę, warstw...
| 2014-10-18 12:07 |

przepiekne pierogi!
pieknie wygladają te pierożki, mniam :)
mysle juz nad daniami wigilijnymi i zbieram pomysły, w zeszłym roku robił...
| 2014-10-14 17:16 |


Kurcze-sPieczone
Blog MysiaKuchnia
życie jest snem...sen jest życiem
przepisy Emigrantek

blog
Dorodne Pomidory
rondel



Strona główna >> Przepisy na ciasta >> Ciasta z owocami
Czas Wykonanie 45 minut Porcji 10 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Szarlotka na kruchym cieście - składniki:

ciasto:
pół kg mąki
łyżeczka proszku do pieczenia
kostka masła
3 żółtka
3/4 szklanki cukru
łyżka śmietany kwaśnej
cukier waniliowy

1 kg jabłek
pół szklanki cukru
łyżeczka cynamonu

cukier puder do posypania

masło do wysmarowania formy





Szarlotka na kruchym cieście - sposób wykonania:

Mąkę łączymy z proszkiem do pieczenia i siekamy z zimnym masłem aż powstanie kruszonka, dodajemy żółtka, cukier i cukier waniliowy, śmietanę - zagniatamy ciasto.
Oddzielamy 1/3 ciasta, zawijamy ją w folię i wkładamy do zamrażarki a resztą wylepiamy dno formy wysmarowanej masłem.
Jabłka obieramy i tarkujemy na grubych oczkach, dodajemy cynamon i cukier, mieszamy, przekładamy na patelnię dusimy aż odparuje nadmiar soku. Masę kładziemy na spód a na wierzch tarkujemy na grubych oczkach ciasto z zamrażarki. Pieczemy godzinę w 180 stopniach C.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

Ewa | | kulinarne przepisy []