Strona główna | Nowy przepis | Logowanie | Polityka prywatności | Kontakt Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności












Poradnik Kulinarny Polecam 362 pysznych przepisów.

Komentarze

Tytul
Zapieknka łącznie piecze się 40 minut. To powinno wystarczyć przy dobrym piekarniki. Jeśli widzisz że pieczarki puszczaj...
| 2015-02-23 10:35 |

Tytul
Pieczarki puscily wode. Ziemniaki byly surowe. Postepowalam zgodnie z przepisem co do joty. Nie polecam....
| 2015-02-21 18:31 |

Tytul
Rewelacyjne faworki swietny przepis dzieciaki sie wlasnie zajadaja . Bede musiala zrobic kolejna porcje hihi...
| 2015-02-11 10:49 |

mnaim
bardzo lubie sałatkę z tuńczka a ta z cebula jest pyszna:)







...
| 2015-01-23 9:15 |

rosół
o gustach się nie dyskutuje ale co to za rosół bez cudownego zapachu ziela angielskiegi i liścia??
a jeśli chodzi...
| 2015-01-22 14:33 |


Kurcze-sPieczone
Blog MysiaKuchnia
życie jest snem...sen jest życiem


blog
Dorodne Pomidory
rondel



Strona główna >> Przepisy na obiady >> Zupy
 
Czas Wykonanie 45 minut Porcji 2 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Żurek w chlebie - składniki:

25 dag białej kiełbasy
25 dag wędzonego chudego boczku
2 cebule
2 ząbki czosnku
pół litra zakwasu na żurek
2 jajka
ziele angielskie, liść laurowy
sól, pieprz
majeranek

Żurek w chlebie - sposób wykonania:

Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na odrobinie oleju, dodajemy pokrojony w kostkę boczek i przesmażamy, następnie dodajemy posiekany drobniutko czosnek i jeszcze chwilkę smażymy mieszając.
W garnku gotujemy 2,5 litra wody, gdy zawrze dodajemy kiełbasę przeciętą na pół, ziele angielskie i liść laurowy, gotujemy na wolnym ogniu przez 15 minut, po czym wrzucamy boczek z cebulką , gotujemy 30 minut. Po tym czasie kiełbasę wyjmujemy i kroimy na mniejsze kawałki, wrzucamy ponownie do zupy, dodajemy zakwas i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem oraz majerankiem.
Jajka gotujemy na twardo.
Z chlebka ścinami wierzch, wydrążamy środek i zapiekamy je 15 minut, do chlebków wlewamy zupę i dodajemy po jednym ugotowanym jajku.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

Ewa | | kulinarne przepisy []