Strona główna | Nowy przepis | Logowanie | Polityka prywatności | Kontakt Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności













Poradnik Kulinarny : Jak przygotować szparagi
Polecam 356 pysznych przepisów.

Komentarze

Tytul
Pani Ewo uwielbiam Pani kuchnię jest znAkomita i smaczna Pozdrawiam
...
| 2014-10-23 21:02 |

Tytul
Ja również robię taką sałatkę śledziową tylko ja na warstwę startych ziemniaków dodaję startą gotowaną marchewkę, warstw...
| 2014-10-18 12:07 |

przepiekne pierogi!
pieknie wygladają te pierożki, mniam :)
mysle juz nad daniami wigilijnymi i zbieram pomysły, w zeszłym roku robił...
| 2014-10-14 17:16 |

przepis na 5!
YUMMI! kurczak z ananasem, genialne zestawienie :) polecam do {wymoderowano spam}...
| 2014-10-03 9:57 |

kulinarnymen
Ciasto smaczne, ale ja niestety miałem tylko 5 szt. jabłek - to stanowczo za mało, bo mój wypiek był za słuchy. ...
| 2014-09-18 10:51 |


Kurcze-sPieczone
Blog MysiaKuchnia
życie jest snem...sen jest życiem
przepisy Emigrantek

blog
Dorodne Pomidory
rondel



Strona główna >> Przepisy na obiady >> Zupy
Czas Wykonanie 45 minut Porcji 2 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Żurek w chlebie - składniki:

25 dag białej kiełbasy
25 dag wędzonego chudego boczku
2 cebule
2 ząbki czosnku
pół litra zakwasu na żurek
2 jajka
ziele angielskie, liść laurowy
sól, pieprz
majeranek

Żurek w chlebie - sposób wykonania:

Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na odrobinie oleju, dodajemy pokrojony w kostkę boczek i przesmażamy, następnie dodajemy posiekany drobniutko czosnek i jeszcze chwilkę smażymy mieszając.
W garnku gotujemy 2,5 litra wody, gdy zawrze dodajemy kiełbasę przeciętą na pół, ziele angielskie i liść laurowy, gotujemy na wolnym ogniu przez 15 minut, po czym wrzucamy boczek z cebulką , gotujemy 30 minut. Po tym czasie kiełbasę wyjmujemy i kroimy na mniejsze kawałki, wrzucamy ponownie do zupy, dodajemy zakwas i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem oraz majerankiem.
Jajka gotujemy na twardo.
Z chlebka ścinami wierzch, wydrążamy środek i zapiekamy je 15 minut, do chlebków wlewamy zupę i dodajemy po jednym ugotowanym jajku.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

Ewa | | kulinarne przepisy []