Strona główna | Nowy przepis | Logowanie | Polityka prywatności | Kontakt Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności













Poradnik Kulinarny : Jak przygotować szparagi
Polecam 358 pysznych przepisów.

Komentarze

andżella
uwielbiam te pierogi dlatego że są takie miękkie w smaku po prostu niebo w gębie...
| 2014-11-15 11:43 |

KTOŚ
FAJNY PRZEPIS POLECAM JEST IDEALNY A SMAK WYŚMIENITY 1 KLASA!!!....
| 2014-11-06 12:27 |

Tytul
Ciekawy przepis. Muszę wypróbować ten sposób na rosół.
Pozdrawiam,
M...
| 2014-10-31 9:58 |

Rewelacyjny zakwas na chle
Już nigdy nie upiekę chleba z wykorzystaniem drożdży. Chleb na tym zakwasie jest rewelacyjny. Wygląda jak najlepszy chle...
| 2014-10-29 11:09 |

Tytul
Pani Ewo uwielbiam Pani kuchnię jest znAkomita i smaczna Pozdrawiam
...
| 2014-10-23 21:02 |


Kurcze-sPieczone
Blog MysiaKuchnia
życie jest snem...sen jest życiem
przepisy Emigrantek

blog
Dorodne Pomidory
rondel



Strona główna >> Przepisy na obiady >> Zupy
Czas Wykonanie 45 minut Porcji 2 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Żurek w chlebie - składniki:

25 dag białej kiełbasy
25 dag wędzonego chudego boczku
2 cebule
2 ząbki czosnku
pół litra zakwasu na żurek
2 jajka
ziele angielskie, liść laurowy
sól, pieprz
majeranek

Żurek w chlebie - sposób wykonania:

Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na odrobinie oleju, dodajemy pokrojony w kostkę boczek i przesmażamy, następnie dodajemy posiekany drobniutko czosnek i jeszcze chwilkę smażymy mieszając.
W garnku gotujemy 2,5 litra wody, gdy zawrze dodajemy kiełbasę przeciętą na pół, ziele angielskie i liść laurowy, gotujemy na wolnym ogniu przez 15 minut, po czym wrzucamy boczek z cebulką , gotujemy 30 minut. Po tym czasie kiełbasę wyjmujemy i kroimy na mniejsze kawałki, wrzucamy ponownie do zupy, dodajemy zakwas i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem oraz majerankiem.
Jajka gotujemy na twardo.
Z chlebka ścinami wierzch, wydrążamy środek i zapiekamy je 15 minut, do chlebków wlewamy zupę i dodajemy po jednym ugotowanym jajku.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

Ewa | | kulinarne przepisy []