Jajka w czapeczkach z farszem z kiełek

Czas 25 minut Porcji kcal : 160 kalorii/100g Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Jajka w czapeczkach z farszem z kiełek – składniki:

– 4 jajka ugotowane na twardo
– majonez do smaku
– cienki szczypiorek
– kiełki rzodkiewki
– kiełki brokuła

PRZYPRAWY:
– sól
– pieprz
– papryka słodka
– papryka ostra

Zamiast papryki można dać suszone pomidory do farszu

Jajka w czapeczkach z farszem z kiełek – sposób wykonania:

Kiełki oraz szczypiorek myjemy a następnie dokładnie osuszamy i drobno siekamy. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy, ścinamy czubek i wyjmujemy żółtka.

Żółtka wkładamy do miseczki i ucieramy z posiekanym szczypiorkiem i kiełkami, przyprawiamy do smaku solą, pieprzem, papryką.

Tak przygotowany farsz wkładamy do wydrążonych białek i przykrywamy odciętą „czapeczką”. Układamy na talerzyku, dekorujemy kiełkami.
Przepis dodany przez Gotuj z Cukiereczkiem. Smacznego

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.