Kotlety mielone tradycyjne

Czas 30 minut Porcji kcal : 250 kalorii/100g Trudność łatwe Koszt: do 10 zł.
Przepis na pyszne kotlety mielone tradycyjne. Cebulę kroimy w drobną kosteczkę, dodajemy do mięsa, oraz jajko, przyprawy i łyżkę bułki tartej.

Kotlety mielone tradycyjne – składniki:

50 dag mięsa mielonego
1 jajko
cebula
Bułka tarta
Sól, pieprz
Olej do smażenia

Kotlety mielone tradycyjne – sposób wykonania:

Przepis na kotlety mielone tradycyjne. Cebulę kroimy w drobną kosteczkę, dodajemy do mięsa, oraz jajko, przyprawy i łyżkę bułki tartej.

Jeśli masa jest zbyt mokra, dodajemy więcej tartej bułki.

Formujemy dłońmi zgrabne kotlety, które smażymy na rozgrzanym tłuszczu, (najlepiej pod pokrywka) z dwóch stron.

Kotlety podajemy ziemniakami, lub na zimno z pieczywem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *