Czas 30 minut Porcji 4 kcal : 250 kalorii/100g Trudność łatwe Koszt: do 10 zł.
Przepis na pyszne kotlety mielone tradycyjne. Cebulę kroimy w drobną kosteczkę, dodajemy do mięsa, oraz jajko, przyprawy i łyżkę bułki tartej.
Kotlety mielone tradycyjne – składniki:
50 dag mięsa mielonego
1 jajko
cebula
Bułka tarta
Sól, pieprz
Olej do smażenia
Kotlety mielone tradycyjne – sposób wykonania:
Przepis na kotlety mielone tradycyjne. Cebulę kroimy w drobną kosteczkę, dodajemy do mięsa, oraz jajko, przyprawy i łyżkę bułki tartej.
Jeśli masa jest zbyt mokra, dodajemy więcej tartej bułki.
Formujemy dłońmi zgrabne kotlety, które smażymy na rozgrzanym tłuszczu, (najlepiej pod pokrywka) z dwóch stron.
Kotlety podajemy ziemniakami, lub na zimno z pieczywem.