Czas 25 minut Porcji 4 kcal : 350 kalorii/100g Trudność łatwe Koszt: do 25 zł.
Przepis bardzo klasyczny i bardzo znany ale może warto przypomnieć – dla początkujących kucharzy.
Pulpety w sosie koperkowym
Czas Wykonanie 45 minut Porcji 4 kcal : kalorii Trudność łatwe Koszt: do 25 zł.
Czytaj dalej „Pulpety w sosie koperkowym”Kluski śląskie
Czas Wykonanie 35 minut Porcji 4 kcal : kalorii Trudność łatwe Koszt: do 10 zł.
Bardzo lubię kluski śląskie, podane z mięsem i surówkę, z duża ilością sosu. Oczywiście nie można w tym momencie myśleć o liczeniu kalorii.
Sałatka śledziowa
Czas Wykonanie 25 minut Porcji 4 kcal : kalorii Trudność łatwe Koszt: do 25 zł.
Śledzie po kupieniu zwykle moczę w zimnej wodzie aby pozbyć się nadmiaru soli. Mimo, że w tym wypadku dojdą inne składniki, to wole jednak aby w smaku nie dominował smak soli, pochodzący od śledzi.
Kotlety jajeczne
Czas Wykonanie 30 minut Porcji 2 kcal : kalorii Trudność łatwe Koszt: do 10 zł.
Bardzo smaczne kotlety z jajek – w dodatku dla odmiany – bez dodatku mięsa.
Ciasto na pizze
Czas Wykonanie 35 minut Porcji 1 kcal : kalorii Trudność łatwe Koszt: do 10 zł.
Oto przepis idealny Ciasto na pizze takie, jakie lubię najbardziej – dość cienkie, miękkie z chrupiącymi brzegami.
Makaron ze szpinakiem
Czas Wykonanie 25 minut Porcji 4 kcal : kalorii Trudność łatwe Koszt: do 25 zł. Podstawowa wiedza o tym zdrowym (zawiera kwas foliowy) składniku do pysznych potraw to taka, że szpinak lubi być mocno przyprawiony i lubi obecność czosnku.
Czytaj dalej „Makaron ze szpinakiem”Pierogi ruskie
Czas Wykonanie 55 minut Porcji 4 kcal : kalorii Trudność łatwe Koszt: do 25 zł.
To jedne z najbardziej znanych rodzajów pierogów jakie goszczą na naszym stole.
Krupnik
Czas 35 minut Porcji 4 kcal : 92 kalorii/100g Trudność łatwe Koszt: do 10 zł.
Czytaj dalej „Krupnik”Leczo z cukini
Czas Wykonanie 35 minut Porcji 2 kcal : kalorii Trudność łatwe Koszt: do 10 zł.