Najlepsza przyprawa do piernika

Najlepsza przyprawa do piernika

Najlepsza przyprawa do piernika, którą wykorzystasz do wigilijnych ciast i ciasteczek. Szybko i łatwo zrobisz aromatyczną przyprawę. Domową, korzenną przyprawę do piernika możesz długo przechowywać w szczelnie zamkniętym słoiku. Przyprawa przydaje mi się nie tylko do pierników i pierniczków. Wykorzystują ją także do grzańca, zimowych konfitur oraz pralinek.

Czytaj dalej „Najlepsza przyprawa do piernika”

Zakwas z buraków

zakwas z buraków do barszczu

Zakwas z buraków
Poznaj mój szybki przepis na zakwas z buraków do barszczu czerwonego, który szczególnie polecam na Wigilię. Zakwas z buraków podobnie jak sok, po rozcieńczeniu z wodą możesz pić na co dzień. Jest bardzo zdrowy. Przepis jest prosty i wielokrotnie sprawdzony. To mój najlepszy zakwas do wigilijnego barszczu. Przechowywany w lodówce lub chłodnej piwnicy poleży kilka tygodni, a nawet miesięcy.

Czytaj dalej „Zakwas z buraków”

Łosoś pod koperkowo – majonezową kołderką

Czas 55 minut Porcji kcal : 300 kalorii/100g Trudność łatwe Koszt: do 25 zł.
Prosta potrawa wigilijna oraz doskonała przystawka na Sylwestra. Minimum składników, prostota i szybkość wykonania, tak można w skrócie zareklamować łososia pod koperkowo – majonezową kołderką. Dodam jeszcze, że wygląda efektownie, co widać na zdjęciu. Jak smakuje?

Czytaj dalej „Łosoś pod koperkowo – majonezową kołderką”